Autosport Internationiaal Singleseaters • FIA Formule 3

Oranje-succes in Sotsji! Richard Verschoor rijdt ijzersterke race en pakt eerste podium in GP3 + UITSLAG

Uitgegeven door Stefan Kerk • 30 september 2018 20:21

Richard Verschoor rijdt pas net in de GP3, maar heeft nu al zijn eerste podium te pakken. De talentvolle Nederlander van MP Motorsport reed een uitstekende race in Sotsji, waar de GP3 in het supportprogramma racete. Verschoor beloonde zichzelf met de derde plaats.

Richard Verschoor GP3 Series

Na de start was Verschoor al vierde. De Nederlander, die dit seizoen nog in de Formule Renault 2.0L actief was en van het Nederlandse team de kans kreeg in de GP3, reed vervolgens goed door en maakte geen fouten. Het werd nog even spannend na een crash van thuisrijder Mazepin, maar Verschoor reed stoïcijns door en had zelfs nog kans om de tweede plek van Mawson over te nemen.

Dat zat er echter niet meer in en Verschoor eindigde op P3. David Beckmann won uiteindelijk de race. De Duitser reed in de laatste ronde wél Mawson voorbij, nadat hij een groot deel van de race al sneller was dan de Australiër, die uiteindelijk genoegen moest nemen met P2.