Autosport Internationiaal Singleseaters • FIA Formule 2

Daniel de Jong na crash sneller dan verwacht terug in de GP2: Niet bij MP maar bij Trident

Uitgegeven door Bas Kaligis • 17 november 2015 15:34 • Print artikel

Daniël de Jong keert in de voorlaatste ronde van het GP2-kampioenschap in Bahrein terug in de GP2. De Nederlander maakt komend weekend op het circuit van Sakhir zijn comeback na volledig te zijn hersteld van het letsel dat hij opliep door zijn zware crash in augustus. Na contact met de auto van een tegenstander vloog De Jong op Spa in de snelle bocht Blanchimont op hoge snelheid de baan af. Door de klap brak hij een van zijn ruggenwervels. Na de voortreffelijke eerste zorg op Spa van het medische team van de FIA begon de 23-jarige coureur aan een herstelprogramma onder begeleiding van de vermaarde autosportarts Riccardo Ceccarelli van Formula Medicine in Italië.

Daniel de Jong

De Jongs vlugge herstel en zijn terugkeer binnen drie maanden na het ongeluk verraste iedereen, niet in het minst zijn eigen team MP Motorsport. Dat had voor de races in Bahrein al contracten afgesloten met René Binder en Nicholas Latifi. Daarom wordt De Jong voor de 19e en 20e wedstrijd van het kampioenschap bij het Italiaanse team Trident geplaatst.

“Ik wil graag iedereen van harte bedanken voor hun ongelooflijke hulp: de medische staf van de FIA, de marshals langs de baan op Spa en alle andere mensen die meteen na het ongeluk zo goed voor me hebben gezorgd”, aldus De Jong. “Ik wil vooral dr. Ceccarelli en zijn team bij Formula Medicine extra dank zeggen voor het snelle herstel dat zij mogelijk hebben gemaakt. Daardoor kan ik veel sneller in de GP2 terugkeren dan ik ooit had kunnen denken.”

“Ik heb tijdens mijn herstelperiode ontzettend veel steunbetuigingen ontvangen van mijn collega-coureurs. Ook de GP2-organisatie heeft me fantastisch gesteund. Ik waardeer iedere blijk van belangstelling enorm en kijk er nu naar uit om weer terug het circuit op te gaan!”

Namens MP Motorsport zei teammanager Sander Dorsman: “We zijn erg blij dat Daniël weer helemaal fit is. Bovendien is het fijn dat onze collega’s bij Trident hem een van hun auto’s kunnen aanbieden.”

“Niemand had verwacht dat Daniël zó snel zou opknappen. Het heeft ons ook verrast: we hadden al contracten met René en Nicholas dit weekend. Het zal een unieke ervaring worden om Daniël de strijd met onze twee MP-auto’s te zien aangaan, maar het is geweldig dat hij terug is!”

De vrije training van het raceweekend in Bahrein vindt plaats op donderdag 19 november. De kwalificatie volgt later op die dag om 14.20 (lokale tijd). De eerste race start op vrijdag 20 november om 15.30 (lokale tijd), terwijl race 2 gepland staat om 10.45 (lokale tijd) op zaterdag 21 november.

 

MEER NIEUWS...

Babe-box

Xtra

COLUMNS