Formule 1

Zal Mick de ster van Schumacher weer laten schitteren en wat doet het ongeleide projectiel Mazepin?

Uitgegeven door Peter Vader • 5 januari 2021 20:57

Eén van de grootste attracties van dit seizoen is de terugkeer naar de paddock van de naam Schumacher in de vorm van Mick Schumacher. Nadat hij vorig jaar de testfase in de Formule 2 definitief was gepasseerd en hij zijn capaciteiten bewees door de F2 2020-titel te winnen, zal de 22-jarige Duitser zich gaan inzetten voor Haas F1, samen met zijn ook uit de F2 afkomstige teamgenoot Nikita Mazepin. De laatste zorgt vaak voor opschudding en kan worden omschreven als een enigszins ongeleid projectiel.

Mick_Schumacher_Nurburgring_2018

Mick Schumacher is al een Ferrari-rijder sinds januari 2019 en de verwachtingen voor zijn eerste seizoen in de hoogst haalbare klasse in het autoracen zijn hooggespannen voor de wonderbaarlijke in Zwitserland geboren Duitser. Ferrari teambaas Mattia Binotto gelooft dat het eerste seizoen van Schumacher een steile leercurve zal zijn, maar Ferrari – waardoor de Haas-auto wordt aangedreven - heeft zijn plaats in 2023 voor de Scuderia al gereserveerd. Ondanks enige bedenkingen bij de rauwe kant van Schumacher, met het karten in zijn bloed, is zijn talent onweerlegbaar. Maar met zijn kans om zich te bewijzen op het hoogst haalbare podium zal Mick er alles aan doen om de ster van de familienaam Schumacher opnieuw te laten schitteren in de F1.

Terwijl de sportwereld het nieuwe jaar 2021 met open armen en vooral met hoop verwelkomt, is het voorspelbaar dat social media de komende twaalf maanden overspoeld worden met speculatie. In de Formule 1 is dat niet anders en in afwachting van de snelste overstap naar het volgende seizoen tot nu toe, zijn in de aanloop naar het seizoen van 2021 misschien wel de meeste intriges ooit ‘verpakt’ in de wereld van de Formule 1. Terwijl Lewis Hamilton zich waarschijnlijk naar onsterfelijkheid zal rijden, aldus Givemesport.com, verwelkomt de paddock weer zijn bekende en zelfs familiale gezichten. Dus, met iets meer dan twee maanden verwijderd van de eerste ronde in maart op het circuit Albert Park in Melbourne voor de Grand Prix van Australië, kunnen we ons afvragen wat er zich allemaal afspeelt aan de horizon van het F1-seizoen 2021? Daarom alvast een aantal voorspellingen…



RaceXpress Youtube


Check ook eens ons RaceXpress Youtube-kanaal met leuke video's over auto's, autosport, Formule 1 en karting. Abonneer je dan ook gelijk even op ons YouTube-kanaal! Wil je niks missen, klik dan op deze link en volg ons RaceXpress YouTube-kanaal.

 

MEER NIEUWS...

Babe-box

Xtra

COLUMNS