Formule 1

Toto Wolff in de verdediging: "2007 bewijst dat teamorders nodig zijn"

Uitgegeven door Bart • 6 oktober 2018 16:03

Lewis Hamilton kreeg vorige week de overwinning in Rusland in zijn schoot geworpen door de teamorders van Mercedes. Teamgenoot Valtteri Bottas moest de Brit voor laten gaan met het oog op het kampioenschap. Het is nu teambaas Toto Wolff die uitlegt waarom Mercedes, ondanks een ruime voorsprong op Sebastian Vettel, voor de teamorders heeft gekozen.

Lewis Hamilton


"Het seizoen 2007 bewijst dat teamorders gedurende het seizoen nodig zijn", zegt Wolff tegen Racefans. "Met de huidige puntentelling had Lewis met nog twee races te gaan een voorsprong van 45 punten. Niemand had gedacht dat hij in twee races 45 punten zou verspelen. We racen op zondag en de snelste auto wint niet altijd. Dit jaar hebben we ook een periode gehad dat we niet de snelste waren, maar we wonnen wel races."

Wolff heeft het over de strijd tussen Lewis Hamilton en Kimi Raikkonen in 2007. Het was het eerste jaar van de Brit in de Formule 1. Met nog twee races te gaan in China en Brazilië had de regerend wereldkampioen een ruime voorsprong. Door een DNF in China en een zevende plaats in Interlagos ging het echter toch nog mis. De Fin won beide races en won zo zijn enige wereldtitel met slechts één punt verschil. "Dat is het perfecte voorbeeld dat je nooit zeker kunt zijn van de titel totdat het beslist is."

 

MEER NIEUWS...

Babe-box

Xtra

COLUMNS