Autosport Internationiaal Singleseaters • Formule E

Stéphane Sarrazin vervangt Tom Blomqvist bij Andretti: "Hij is één van de slimste, meest ervaren coureurs in de autosport"

Uitgegeven door Wim Boekel • 11 mei 2018 06:44 • Print artikel

Stéphane Sarrazin vervangt Tom Blomqvist bij Andretti Autosport voor het resterende deel van het Formule E-seizoen. De Fransman maakt daarmee zijn rentree tijdens de E-Prix van Berlijn. Het wordt de eerste start van de coureur sinds vorig jaar in Montreal en hij combineert zijn werk in deze klasse met zijn verplichtingen in de LMP1 van het FIA World Endurance Championship voor SMP Racing.

Stephane Sarrazin RX Peter Vader

De wissel komt nu Blomqvist zich meer gaat richten op het BMW M8 GTE-programma. De Zweed stort zich op de voorbereidingen richting de 24 Uren van Le Mans. Overigens verving de BMW-coureur eerder dit jaar Kamui Kobayashi bij Andretti, die de openingsrace in Hong Kong voor zijn rekening nam. “Als eerste zijn we Tom Blomqvist enorm dankbaar voor zijn inspanningen en zijn geïnvesteerde tijd gedurende dit seizoen”, zei teameigenaar Michael Andretti. “Stéphane Sarrazin brengt een schat aan ervaring mee naar de Formule E. Hij is één van de slimste, meest ervaren coureurs in de autosport en we zijn opgetogen om zijn kennis naar het MS&AD Andretti team te brengen. We maken een sterke stap voorwaarts en hopelijk finishen we het seizoen met een hoogtepunt tijdens één van de laatste vier races.”

Sarrazin heeft maar liefst 33 FE-starts op zijn naam staan en eindigde drie keer op het podium. “Ik ben echt blij om mij bij het MS&AD Andretti-team te voegen”, zei Sarrazin. “Na drie seizoenen met een fantastische ervaring, is het gaaf om terug in de Formule E te zijn. Ik ga mijn best voor het team doen en proberen zoveel mogelijk punten te scoren in de laatste vier races van het seizoen.”

MEER NIEUWS...

Babe-box

Xtra

COLUMNS