Karting • Karting Diversen

Snelle Tristan Kroone toont topvorm aan begin seizoen: "Het was een topweekend"

Uitgegeven door Bas Kaligis • 1 maart 2018 08:17 • Print artikel

STRIJEN - Beter had het seizoen van Tristan Kroone niet kunnen beginnen. De tienjarige karter uit Bodegraven won tijdens het SHW-Kartfestival Wintercup in Strijen beide races in de Mini-klasse en legde zo overtuigend beslag op het dagklassement.

Tristan Kroone

Het was toch echt zo: twee races, twee keer stond Tristan bovenaan. De jonge Zuid-Hollander blikte dan ook met veel plezier terug op zijn races op de Zuid-Hollandse piste. "Ik trok gelijk weg, trok gelijk een gat zonder dat iemand achter me aan kwam", zei hij over de eerste race nadat hij als eerste over de finish kwam. "Toen dacht ik: 'Yes, het lukt.'"

Tijdens de tweede race was het scenario min of meer het hetzelfde. Het enige verschil was dat zijn concurrenten wat dichterbij kwamen. Maar uiteindelijk maakte dat geen verschil, want Tristan kwam 'gewoon' weer als eerste over de finish. Na afloop kreeg het jonge talent tijdens de prijsuitreiking dan ook een mooie beker uitgereikt. Hij had ervan genoten. "Ik vond het leuk om de hoogste trede van het podium te staan."

Dat hij tussen al die rijders de beste rijder was, zei wat over zijn potentie. Tristan: "Het was een topweekend. Tijdens de kwalificatie was ik tweede. Ik vond het eigenlijk niet eens zo goed gaan, maar toen ik zag dat ik de tweede tijd had gereden, dacht ik dat de wedstrijd best weleens goed kon gaan."

Dat Tristan veel op de kartbaan te vinden is, verbaast niet. Hij komt uit een echte auto- en motorsportfamilie. Zijn opa deed vroeger aan motorracen op machines van 50cc en 80cc en zijn moeder Saskia Brink kartte vroeger zelf ook. Ze reed het Italiaans kampioenschap en het NK en deed zelfs even aan autosport: in de Toyota Yaris Cup en de Seat Endurance Cup. Nu is ze terug in de kartsport met haar zoon. Tristan: "Ik vind het leuk dat sommigen in mijn familie aan auto- en motorracen hebben gedaan."

Zelf begon hij vorig jaar, nog maar acht jaar oud. Dat kwam door zijn opa. "Hij had een kart voor me gehaald", zei Tristan. "Ik ben het gaan proberen en vond het leuk. Op de baan hier heb ik de basis geleerd." Waarom Tristan karting zo leuk vindt, laat zich raden. "Omdat het zo hard gaat", luidt zijn haast logische antwoord. "En het is gezellig, ik heb hier veel vriendjes. Ook vind ik de Mini-klasse gaaf omdat er altijd grote startvelden zijn." Zoals dat mede dankzij de Max Verstappen-mania in Nederland ook bleek tijdens het Kartfestival in Strijen met volle velden in zowel 4- als 2-takt. "Dan kun je echt veel vechten met anderen. Dat vind ik leuk."

Tristan Kroone juichend als winnaar over de finish

Met het SHW Kartfestival Wintercup is de kop van het seizoen eraf. Tristan wacht een druk programma. Net als vorig jaar rijdt hij het clubkampioenschap in Strijen, het NK IAME X30 en het GK4-kampioenschap. Nu hij de Wintercup-wedstrijd in Strijen overtuigend heeft gewonnen, blikt hij vol vertrouwen vooruit op het seizoen. "Ik hoop dat ik nog vaker win. Ik kan niet wachten tot de volgende races!"

Tristan bedankt zijn familie, de sponsors en Team PdB die het mogelijk maken om te racen.

Tristan Kroone wordt in zijn raceactiviteiten gesteund door: SP Tools Europe, Stirlings Oil, Ringelberg Autoverhuur, PDB Racing, BG Tuning, Falcon Kart, en Van Ettikhoven Loonwerk en Grondverzet, BG tuning en de Club van 50.

MEER NIEUWS...

Babe-box

Xtra

COLUMNS