Autosport Internationaal Toerwagens • Autosport INT Diversen

Renger van der Zande stunt in Daytona en knalt naar pole position, Fernando Alonso P13 + UITSLAG

Uitgegeven door Wim Boekel • 26 januari 2018 03:56 • Print artikel

Met een late snelle ronde heeft Renger van der Zande voor een daverende stunt gezorgd door Wayne Taylor Racing en Cadillac de pole position te bezorgen voor de 24 Uur van Daytona. In de kwalificatiesessie zette Renger een toptijd neer van 1.36,083. Daarmee was hij Helio Castroneves in de Penske Acura ARX-05 met 0,007 seconden te snel af. Met veel verwachting werd er uitgekeken naar de verrichtingen van Fernando Alonso. De Spaanse F1-coureur moest bijna een seconde toegeven op de beste tijd van Van der Zande.

Wayne Taylor Racing Renger van der Zande pole 24 Hours of Le Mans

Castroneves die direct naar de eerste plek stoomde in, moest met lede ogen vanuit de pitsstraat toezien hoe Van der Zande de eerste positie van hem afsnoepte. De Amsterdammer deelt zaterdag de auto met Jordan Taylor en Ryan Hunter-Reay. Filipe Albuquerque reed naar de derde plek met de Action Express Racing Cadillac, gevolgd door Pato O'Ward in de eerste LMP2-auto van het veld. Robin Frijns zette de Jackie Chan DC Racing Oreca bij zijn debuut op de zesde plek neer.

Fernando Alonso kwam niet verder dan een 13e plek in de kwalificatie. Daarmee was de United Autosports-coureur overigens wel de snelste Ligier JS P217 in het veld. De top 13-auto's zaten daarbij binnen een seconde van elkaar. Voor de No.77 Mazda was het een teleurstellende sessie. De auto zette geen tijd neer, omdat de engineers voor de kwalificatie onregelmatigheden in de software vonden. Ook voor Tequila Patron ESM was het een sessie om snel te vergeten. De Nissan DPi met Nicolas Lapierre blokkeerde en ging de bandenstapel in. De andere auto ging niet eens van start in de sessie, omdat uit voorzorg een motor vervangen moest worden.

Uitslag kwalificatie Daytona 24 Uur 2018 

MEER NIEUWS...

Babe-box

Xtra

COLUMNS