Formule 1

Nico Hulkenberg pakt in thuisrace beste resultaat: “Kan niet meer wensen”

Uitgegeven door Bart • 22 juli 2018 21:06 • Print artikel

Nico Hulkenberg was een gelukkig coureur na de vijfde plaats in zijn thuisrace op het circuit van Hockenheim. Het betekende de beste klassering van het seizoen voor de Duitser van Renault, die twee totaal verschillende delen van de Grand Prix van Duitsland zag. “De eerste helft was een beetje saai”, zei Hulkenberg tegen PlanetF1.com. “Maar toen het begon te regenen, viel het goed onze kant op.”

Nico Hulkenberg


In regenachtige omstandigheden kwamen de kwaliteiten van de Duitser naar voren. “Het was best tricky om de auto op de baan te houden, maar daar pakten we wel onze winst. Ik ben erg blij met mijn prestatie vandaag. Het was mijn beste resultaat van het seizoen. De omstandigheden hadden voor mij nog gekker mogen zijn, maar ik neem deze punten graag mee.”

In de slotfase veranderde de situatie op de baan. “Het deed me denken aan Brazilië 2012. Dat was een vergelijkbare situatie. Je denkt steeds ‘ik ga de pits in, o nee toch maar buiten blijven’. We maakten steeds de juiste beslissingen en de vijfde plaats was verdiend.”

MEER NIEUWS...

Babe-box

Xtra

COLUMNS