Karting • Karting Diversen

Met Maranello en TR Motorsport naar de top in het Nederlandse karten + LINE-UP

Uitgegeven door Bas Kaligis • 5 februari 2020 02:44 • Print artikel

ELST – De Formule 1-coureurs Charles Leclerc en Jules Bianchi begonnen er hun carrière mee: Maranello is een topmerk in het karten dat door Toon Rosendaal van wordt geïmporteerd voor de Benelux en Denemarken. De 58-jarige ondernemer uit Elst runt daarnaast zijn eigen kartteam TR Motorsport dat komend seizoen met Maranello-materiaal op circuits in Nederland, België en Duitsland is te zien in de Micromax- en de KZ2-klasse.

Maranello en TR Motorsport

Sinds 1996 zit Toon in het karten. Stellen dat hij veel van de sport afweet, is een understatement. De fanatieke Gelderlander reed eerst jaren zelf, daarna begon hij zijn eigen bedrijf in de sport. Zo werd hij teambaas, later ging hij Maranello karts verkopen en uiteindelijk werd hij importeur van het Italiaanse topmerk. Daarnaast verkoopt hij ook door Flavio Sani (Maranello) getunede TM-motoren.

Voor Toon was het vanzelfsprekend dat hij Maranello zou importeren. Als rijder had hij er altijd met veel plezier op gereden en dankzij de kwaliteit van het topproduct was het een kart die hij met veel plezier kon verkopen aan zijn klanten. “Het is een merk dat echt vooruit wil. Het zit technisch heel goed in elkaar.”

Zijn eigen team TR Motorsport zorgt er bovendien voor dat hij zijn materiaal door en door kent. Daardoor kan hij zijn klanten altijd adequaat helpen en van bruikbare tips voorzien, weet Toon. Komend seizoen gaat hij rijden met negen rijders. Acht van hen komen uit in de Nederlandse koningsklasse KZ2 en KZ2 Plus. Dat zijn Bas Schouten, Anton Gidding, Martien Peeters, Gert van de Brink, Gert van de Donkelaar, Max van Dam, Henri van Beuningen en Dirk Schouten. Ook heeft Toon één Micromax-rijder: Ser Wouters.

Met hen gaat hij komend seizoen het Nederlands kampioenschap van organisator Chrono rijden en de Kart4Fun-competitie. Uiteraard is het doel Nederlands kampioen te worden met één van zijn rijders. In hoeverre die ambitie realistisch is, kan Toon niet zeggen. “We hebben er de spullen en de kennis voor. Natuurlijk willen we winnen. Maar daar hebben we wel de tijd en de coureur voor nodig die dat kan bewerkstelligen. We proberen gewoon zo ver mogelijk te komen. Op dit moment is er nog geen zinnig woord over te zeggen. Uiteindelijk zullen de rijders het op de baan moeten laten zien.”

Maranello en TR Motorsport

Hij weet nu al dat hij ervan gaat genieten. “De kartsport is in mijn ogen de meest pure racesport die er is. In deze sport gebeurt alles nog handmatig. Er is niks elektronisch aan. Ja, de ontsteking, maar daar is alles mee gezegd.” Om zijn rijders en klanten op de circuits te ondersteunen, zorgt hij voor track support. “Ik ben altijd op de baan met onderdelen en adviezen. Dat vind ik veel belangrijker dan alleen zo’n kart verkopen. Dat kan iedereen.” Bovendien heeft TR Motorsport nauwe contacten met de fabriek in Italië en kan zo over de laatste snufjes beschikken voor zijn eigen kartteam.

Topprestaties spelen uiteindelijk een grote rol in het groeien van de naam Maranello op de kartcircuits in de Benelux. Hij zal daar met zijn team alles aan doen. Maar één ding staat daarbij voorop: “Ik vind het belangrijk dat mensen het fijn vinden op Maranello te rijden. Het gaat om assistentie en service. Die bied ik.”

Wil je eens testen in een 125cc schakelkart? Kijk eens op de website van TR Motorsport of ga naar de facebookpagina van TR Motorsport

Contact gegevens Toon Rosendaal: 06 - 21 61 39 03
Emailadres: toon@tr-motorsport.nl

Line-UP TR Motorsport voor 2020:

Bas Schouten - NK KZ
Martien Peeters - NK KZ+
Anton Gidding - NK KZ+
Gert van de Brink - NK KZ+
Ser Wouters - NK Micro
Dirk Schouten - Kart 4 Fun
Gert van de Donkelaar - Kart 4 Fun
Max van Dam - Kart 4 Fun
Henri van Beuningen - Kart 4 Fun

MEER NIEUWS...

Babe-box

Xtra

COLUMNS