Formule 1

Mercedes begrijpt de snelheid van Ferrari niet: "Misschien dat de slimme mensen..."

Uitgegeven door Wim Boekel • 9 september 2018 07:42 • Print artikel

Mercedes wil begrijpen waarom de snelheid van Ferrari op de rechte stukken in Monza hoger was, terwijl er tijdens de race zelf geen verschil was tussen de twee merken. Eerder dit jaar stelde het Duitse merk al vragen bij de snelheid van de Italiaanse bolides, maar toen werd er door de FIA niets illegaals gevonden.

Toto Wolff

“Nee, ik begrijp het niet”, reageerde teambaas Toto Wolff toen hem er naar gevraagd werd door GrandPrix.news, waarom de Ferrari en Mercedes nagenoeg gelijk presteerden tijdens de wedstrijd. “Het prestatiepatroon veranderde compleet van de ene op de andere dag en ik heb er nog geen verklaring voor. Misschien dat de slimme mensen hier zoals Shov (hoofd race-engineer Andrew Shovlin, red.) het weet, maar ik denk dat we het moeten analyseren.” Een verklaring zou kunnen zijn dat Ferrari een vermogensmodus heeft, die ze niet in de race kunnen gebruiken.

“Het lijkt er op dat de prestatie waartoe ze in staat zijn, kan worden toegepast gedurende één ronde. Het is misschien iets wat ze niet in de race kunnen herhalen”, zei de Oostenrijker. “Ik wil er niet verder op ingaan, omdat het op de één of andere manier gelezen kan worden als dat ik een excuus probeer te vinden. Maar... ze hadden beslist een erg, erg goede auto op zaterdag en ook een goede auto op zondag. Afgezien van de snelheid op het rechte stuk, denk ik dat mogelijk eigen ontwikkelingswerk ze misschien heeft geholpen, na hun nederlaag in Spa."

“Ik ben erg trots op het werk wat het team heeft verricht. We begrijpen de banden beter en we hebben wat prestatievermogen toegevoegd”, zei Wolff. “Zelfs op zaterdag kwam dat niet uit de verf, omdat we niet konden kwalificeren voor de pole. Ik had het gevoel dat we in de afgelopen dagen goed werk hebben afgeleverd. En ik zou dat ook gezegd hebben als we niet gewonnen hadden.”

MEER NIEUWS...

Babe-box

Xtra

COLUMNS