Formule 1

Max Verstappen en de problemen met Renault: "Ik ga er niet meer over zeggen, want dan krijgen we weer drama"

Uitgegeven door Bas Kaligis • 6 oktober 2018 10:04 • Print artikel

SUZUKA - Natuurlijk was Max Verstappen tevreden met zijn derde plaats tijdens de kwalificatie voor de Grand van Japan. De Nederlander van Red Bull Racing snelde op het circuit van Suzuka naar de derde tijd en dat was boven verwachting. Tijdens zijn gebruikelijke interview met Jack Plooij van Ziggo Sport, was het dan ook een tevreden Verstappen die zijn verhaal deed.

Max Verstappen Red Bull Racing Grand Prix Japan


"Je moet natuurlijk optimaal profiteren als anderen een fout maken. Dat hebben we vandaag wel gedaan", zei de Red Bull-rijder. "Vandaag voelt de auto een stuk beter aan. In Q1 bouw je het goed op. Q2 was okť en daarna was er in Q3 een beetje chaos, maar dat kwam goed uit. Ik wilde even wachten [met naar buiten gaan], want op dit circuit ziet het circuit er nat uit als het een beetje heeft geregend, maar dat is het dan niet. Toen de Ferrariís de baan op gingen, zag ik meteen dat het te droog was. Ik zei meteen: jongens, slicks erop. We waren natuurlijk iets vertraagd. Het was wel de beste beslissing uiteindelijk."

Plooij refereerde aan een motorprobleem bij Red Bull. Verstappens teamgenoot verloor vermogen tijdens Q2. "Dat is er nog steeds. Daar moet je maar omheen rijden, dat heb ik ook in Singapore gedaan. Het was niet optimaal. Ik ga er niet meer over zeggen, want dan krijgen we weer drama."

Vooruitblikkend op de race zag Verstappen mogelijkheden. "Goede start, goede strategie. Ferrari is wel snel, maar we hebben in ieder geval een goede startpositie."

MEER NIEUWS...

Babe-box

Xtra

COLUMNS