Autosport NL • Autosport NL Diversen

Liroy Stuart met het Ford Wensink Racing Team in de Ford Fiesta Sprint Cup

Uitgegeven door Bas Kaligis • 18 mei 2018 09:09 • Print artikel

Ford Wensink Racing Team staat met Liroy Stuart aan de vooravond van een nieuw avontuur. De autocoureur uit Elst doet dit weekend mee in de nieuwe raceklasse van Nederland; de Ford Fiesta Sprint Cup. De eerste race van de Fiesta Sprint Cup vindt plaats tijdens de Jumbo Racedagen, driven by Max Verstappen. "Het is een mooi visitekaartje voor de nieuwe klasse met een schitterend format om voor meer dan 120.000 racefans te acteren", zegt Stuart.

Liroy Stuart met het Ford Wensink Racing Team in de Ford Fiesta Sprint Cup

Stuart is geen onbekende in de racewereld. Jarenlang kartte hij in diverse klassen om vervolgens de stap naar de autosport te maken, onder meer in de Formule Ford, de FR2L en de Renault Clio Cup. Later vertolkte Stuart de rol als teameigenaar. “Uit passie voor de sport wilde ik jonge talenten begeleiden en omhoog helpen in hun carrière.” Als teambaas wist hij in zijn eerste jaar direct de titel te pakken in de Formule Renault 1.6L.

Maar het racevirus kriebelt nog steeds en met de komst van de nieuwe Ford Fiesta Sprint Cup heeft Stuart een nieuwe uitdaging gevonden. Hiervoor is hij een samenwerking gestart met Ford-dealer Wensink. De naam van Stuart Racing is nu omgezet naar het ‘Ford Wensink Racing Team’ en het team hoopt in de toekomst met meerdere auto’s aan de start te staan. “We hebben de mogelijkheden om nieuwe rijders te begeleiden. Er is veel interesse in deze nieuwe cup-auto en de insiders weten natuurlijk dat we kampioenen kunnen afleveren. We hebben de Formule Renault 1.6L in het eerste jaar gewonnen.”

Ford Fiesta ST-Line
“De Fiesta is een ideale auto als je vanuit de kartsport wilt gaan racen”, zegt Stuart. “Wij kunnen goede begeleiding bieden met de juiste prijs-kwaliteit verhouding. Daarnaast is het ook mogelijk om in de Dutch Super Car Challenge te rijden, omdat de Fiesta Sprint Cup en de Super Car Challenge in dezelfde weekenden gehouden wordt.”
Stuart is onder de indruk van de nieuwe auto. “Het is een erg leuke auto: de Fiesta de ideale opstapklasse. De bochtensnelheid van de Ford is hoog, de wegligging is super en we gaan hard de bochten door. De remmen zijn goed en de auto heeft me positief verrast. Het is een klein racertje voor een relatief leuk budget. Voor de uitbreiding van het team ben ik op zoek naar leuke mensen die bij ons team en onze filosofie passen. Racen met passie, een familiair gevoel, gemoedelijk en waar prestatie en fun naast elkaar staan.”

Liroy Stuart Wensink Racing Team

Wensink Automotive
Wensink is één van de grootste Ford- en Mercedes-Benz dealers van Nederland en de cup is een uitstekende marketingtool. De Ford Fiesta ST-Line waarmee in de Ford Fiesta Sprint Cup wordt gereden, is volledig aangepast voor circuitgebruik. Hij haalt 150 pk uit een 1.0-liter EcoBoost-motor en weegt ongeveer 975 kilogram. De ombouw wordt gedaan door de Nederlandse onderstelspecialist Intrax en DVB Racing uit België die samenwerken met Ford Performance Europe en het Britse M-Sport. Er zijn twee klassementen; een voor coureurs tot 25 jaar en een voor coureurs ouder dan 25.”

Er staan dit weekend bij de Jumbo Racedagen veel auto’s aan de start. “Dat komt mede door Dick van Elk”, zegt Stuart. “Hij heeft zijn nek uitgestoken en doet het puur uit passie. Bovendien racen we tijdens grote evenementen en is er veel zendtijd op televisie.” RTL komt met twee uitzendingen van 30 minuten en dat kan zeer interessant zijn voor sponsoren.

Wil je meer informatie over de nieuwe Ford Fiesta Sprint Cup? Geïnteresseerden kunnen voor meer informatie terecht op de Facebook-pagina van Liroy Stuart of via mobiel bereikbaar op 06-23914173.
“Wij kunnen goede begeleiding bieden met de juiste prijs-kwaliteit verhouding!” Facebookpagina Ford Wensink Racing Team Liroy Stuart

MEER NIEUWS...

Babe-box

Xtra

COLUMNS