Formule 1

Licht op groen! Volkswagen wil record op de Nordschleife halen met haar elektrische prototype

Uitgegeven door Wim Boekel • 10 december 2018 13:14 • Print artikel

Volkswagen gaat mogelijk een recordpoging in de 'Groene Hel' doen met haar elektrische prototype, waarmee zij de Pikes Peak won. Op de Nürburgring Nordschleife gaat de Volkswagen I.D.R. (FOTO'S) in mei een aantal testruns doen, om later in het jaar een aanval op het record te doen.

Volkswagen I.D.R.

De poging moet gaan samenvallen met de introductie van VW's eerste volledig elektrische auto, die in het derde kwartaal van 2019 gelanceerd gaat worden. Romain Dumas die naar de overwinning reed met de I.D.R. op Pikes Peak wordt genoemd als coureur voor de recordpoging op het circuit in de Eifel. Het programma, zo meldt eracing365 heeft na de hill-climb race groen licht gekregen.

Het huidige record is in handen van de NIO EP0 met een tijd van 6.45,459. Simulaties tonen dat een ronde tijd van 5.30 met de I.D.R. mogelijk moet zijn. Daarmee moet een record voor de elektrische auto heel goed mogelijk zijn. Het record met een benzineauto is op het moment in handen van de teamgenoot van Dumas, Timo Bernhard. Hij zette een tijd neer van 5.19,550 in de Porsche 919 Hybrid Evo.

MEER NIEUWS...

Babe-box

Xtra

COLUMNS