Karting • GK4 Kartseries

Jong en ambitieus BR Motorsport timmert goed aan weg in de kartsport

Uitgegeven door Bas Kaligis • 12 maart 2018 18:32 • Print artikel

BERGSCHENHOEK - Dat jeugdigheid een succesvol bedrijf niet in de weg hoeft te staan, bewijst Boy Ridderhof wel. Pas zeventien jaar oud heeft hij nu al zijn eigen kartteam. Een succesvol team bovendien dat racet met Zanardi-kart.

BR Motorsport Boy Ridderhof

Boy heeft sinds acht maanden zijn eigen raceteam. “Voor mij was het altijd een droom om dit te beginnen en met ups en downs is dat gelukt!”, zegt hij trots. “Zonder investeerders heb ik BR Motorsport op mijn zestiende van de grond gekregen; ik ben nu net zeventien.” Hoewel hij nog jong is, was een eigen team opstarten bijna een vanzelfsprekendheid voor Boy. “Ik heb me altijd willen inzetten voor en verdiepen in jong talent. Ik wil ze opleiden tot internationaal racecoureur.”

De kennis daarvoor heeft hij volop in huis. Boy heeft zelf tien jaar lang gekart. “Ik heb geracet in de KF5, daarna KF3 en daarna KF2 en Rotax.” Hij nam deel aan het Nederlands kampioenschap, de BNL en de DKM. Ook won hij twee keer vice-clubkampioenschap van Strijen.

Hij kwam met karten in aanraking door een goede vriend van zijn vader. “Die deed aan indoorkarten in Zoetermeer. Nog geen maand later deed ik dat zelf ook en kreeg ik elke zondag les. Na één jaar zat ik daar bij de snelsten. We zijn daarna op de buitenbaan in Strijen gaan rijden en na één jaar clubwedstrijden in de KF5 begonnen. Daarna zijn we verdergegaan in de KF3, van het NK tot het DKM.”
 
BR Motorsport rijdt wedstrijden in de Benelux en ook daarbuiten. Daarbij gaat het om de GK4, Iame Series Euro, Iame Series UAE, Iame Series NK en race op Strijen. “We proberen dit jaar zoveel mogelijk X30-wedstrijden te doen. Het is de bedoeling ook OKJ, OK en KZ2 te gaan rijden. We willen klanten de mogelijkheid bieden de klasse te rijden die ze ambiëren.”

BR Motorsport

Om de rijders zo goed mogelijk te kunnen begeleiden en voor te bereiden op de races, is het team uit Bergschenhoek elke week te vinden op verschillende circuits. Daar worden zo veel mogelijk data geregistreerd en het optimale uit het chassis gehaald. “Het hoort er allemaal bij om onze rijders naar een zo hoog mogelijk niveau te kunnen brengen. Daarvoor bieden we optimaal materiaal van de beste kwaliteit, topmotoren en we hebben alles voor onze klanten over. We richten ons het meest op data en coaching.”

Tot dusver heeft BR Motorsport de rijders Todd Loveriks (Mini, X30), Wilfred van Werven (Mini, rookie, X30), Ruben Messchendorp, Boyd Baanen, Bente Boer, Bert Bastiaansen (alle vier X30 Senioren) en Abdulrahman Alshamsi (X30 Shifter) in het team.

Zij rijden op een chassis van Zanardi, een merk waarmee Boy heel goed bekend is. “Ik heb drie jaar met Zanardi gereden. Daarom is de mogelijkheid om via Willemjan Keijzer dealer te worden van dit mooie merk voor mij een unieke kans!”

“Ik heb er veel respect voor dat iemand van deze leeftijd een eigen kartteam neerzet”, aldus Willemjan Keizer, importeur van Zanardi in Nederland. “Daar waar nodig ondersteun ik zijn team met technisch advies.”

BR Motorsport bedankt Willemjan Keijzer en verder zijn sponsors en partners: Zanardi, 1nul8, BonBon party service, Graper Automotive, Europa Racing, Mir Race Line en Xeremic.

Voor meer informatie of testmogelijkheden:

Contact: Boy Ridderhof
Leeuwenhoeksweg 47-2661 CZ Bergschenhoek
BRmotorsport
www.BRmotorsport.nl
infoBRmotorsport@gmail.com
+31643737323

MEER NIEUWS...

Babe-box

Xtra

COLUMNS