Formule 1

Jaques Villeneuve vindt straf Max Verstappen te licht, maar brandt ook Vettel af: "Het spijt me. maar dit was echt de fout.."

Uitgegeven door Stefan Kerk • 8 oktober 2018 10:25 • Print artikel

Jacques Villeneuve heeft zich wederom uitgelaten over Max Verstappen. De Canadees en voormalig wereldkampioen heeft van nature niet zo’n hoge pet op van Verstappen en ook deze keer vond hij dat de Nederlander een zwaardere straf verdiende voor de clash met Raikkonen. Toch gaf hij ook een keer bijval aan de Nederlander, die later nog in aanraking kwam met Vettel.

Jacques Villeneuve

Viilleneuve vond de straf van Verstappen na de aanvaring met Raikkonen te licht: “Een straf van vijf seconden is te licht voor deze actie. Het nam onnodig veel risico en kwam gevaarlijk terug de baan op. Hij ruďneerde de race van Raikkonen.” Raikkonen had na het incident behoorlijk wat schade aan de linkerkant van de Ferrari en viel terug.

Ook gaf Villeneuve zijn mening over het incident tussen Verstappen en Vettel. “Waarom heeft Vettel zo’n haast? Verstappen had sowieso al een tijdstraf van vijf seconden. Het spijt me, maar dit was echt de fout van Vettel , dat is duidelijk.” Verder sloot de Canadees zich aan bij de woorden van Damon Hill, die zei dat de actie van Vettel dom en een wanhoopspoging was.

MEER NIEUWS...

Babe-box

Xtra

COLUMNS