Formule 1

Jacques Villeneuve: "Lance Stroll moet het seizoen bij Force India afmaken"

Uitgegeven door Wim Boekel • 9 augustus 2018 14:11 • Print artikel

Voormalig Formule 1-coureur Jacques Villeneuve vindt dat Force India zijn landgenoot Lance Stroll nog voor de Grand Prix van België naar het team moet halen. De Canadees komt met deze uitspraak nadat de vader van de Williams-coureur Lawrence Stroll met een consortium het team van Force India kocht.

Lance Stroll


Nu de miljardair eigenaar van het team is, lijkt het zonder twijfel dat de 19-jarige coureur in 2019 de overstap gaat maken naar het team uit Silverstone. Villeneuve gaf Stroll ooit het label 'slechtste coureur in de geschiedenis van de Formule 1' en zegt nu dat het hoe eerder hoe beter is als zijn landgenoot vanuit Grove naar Force India verhuist.

"Lance moet het seizoen bij Force India afmaken", zegt de wereldkampioen Formule 1 uit 1997 tegen Le Journal de Montreal. "De auto is beter en hij heeft een voorsprong voor volgend jaar en verbetert zijn rijstijl met de Force India engineers."

Daarbij lijkt Villeneuve voorbij te gaan aan de contracten die Esteban Ocon en Sergio Perez nog hebben. "Alles kan geregeld worden in de F1", zegt de zoon van wijlen Gilles Villeneuve. "We hebben het in het verleden gezien. Contracten kunnen afgekocht worden. Coureurwissels tijdens het seizoen kunnen gedaan worden."

De kans dat Stroll dit jaar al in het roze gaat rijden, is klein. Villeneuve heeft weinig vertrouwen in de toekomst van Williams dat volgens hem een langzame dood sterft. "Het is niet alleen het verlies van Lawrence Stroll", zegt de voormalig coureur. "Maar ook de sponsor [Martini] is waarschijnlijk de finale spijker aan de doodskist. Ze verliezen daarnaast veel van de TV-rechten, omdat ze onderaan staan in het kampioenschap. Zelfs betalende coureurs willen hun geld daar niet meer besteden."

Daarentegen is Force India volgens Villeneuve een goede aanschaf door de Strolls. "De organisatie is beter dan bij Williams. Ze zijn dit jaar alleen gestopt met de ontwikkeling, omdat ze het niet konden betalen", zo stelt de Canadees. "Lawrence heeft merken altijd laten groeien. Dat is een van zijn krachten. Hij kon dat bij Williams niet doen, omdat hij niet de eigenaar was, maar nu gaat zijn invloed bij Force India groter worden. Hij gaat ze helpen. Force India is een raceteam gebleven, in tegenstelling tot Williams."

MEER NIEUWS...

Babe-box

Xtra

COLUMNS