Autosport NL • Autosport NL Diversen

Het nieuwe Nederlandse Official F1 Racing Centre geldt als blauwdruk: "Onze droom is om dit ook op andere locaties neer te zetten"

Uitgegeven door Bart • 31 mei 2020 06:40 • Print artikel

Maandag 1 juni opent in The Wall bij Utrecht het eerste Official F1® Racing Centre in Utrecht. Met drie grids van 20 simulatoren kunnen racefans een echte F1 Experience ervaren. In de eerste maand kunnen vanwege de coronamaatregelen maximaal 30 mensen tegelijk naar binnen, zo geeft directeur Niels Roodenburg aan in gesprek met RaceXpress.nl.

F1 Racing Centre


De F1-beleving van een uur bestaat uit een vrije training, een kwalificatie en een race en wordt ondersteund met licht-, geluid- en windeffecten. Rij je over de kerbstones of door de grindbak, dan voel je dat in je simulator.

"Het idee komt voort uit onze eigen passie voor de Formule 1 en we willen de sport toegankelijk maken voor iedereen", zo legt Roodenburg uit. "We hanteren ook het credo 'F1 voor iedereen'. We doen al een aantal jaar voor Ziggo de eBattle en daar zagen we dat mensen het echt te gek vinden als je de goede instellingen en de juiste hardware hebt. Dan zijn ze niet meer uit de stoel weg te slaan. Van daaruit hebben we dit samen met de Formule 1 doorontwikkeld naar het eerste The Official F1® Racing Centre in Utrecht."

Bij de start van het Official F1® Racing Centre in Utrecht wordt er gespeeld op de game F1 2019, maar na de release op 10 juli wordt er overgeschakeld naar F1 2020. Dan is ook het circuit van Zandvoort beschikbaar. "We hebben contact opgenomen met de F1, omdat we de officiële game wilden gebruiken. Daar zitten alle auto's en circuits in en dat komt het realisme wel ten goede. De F1 vond het direct een geweldig idee en zij wilden samen met ons optrekken. We beginnen in Nederland en gaan later kijken hoe we dit verder kunnen uitrollen."

"Dit is de blauwdruk voor een F1 Racing Centre. Het is onze droom om dit ook op andere locaties neer te zetten. Binnen maar ook buiten Nederland. Daarom is het belangrijk dat het hier goed staat voordat we andere locaties gaan openen. Voor de F1 is het leuk om een Racing Centre in Utrecht te hebben, maar het is een wereldwijd merk en het is dan ook hun ambitie om dit op meer plaatsen ter wereld neer te zetten."

F1 Racing Centre


F1 Racing Centre


 

MEER NIEUWS...

Babe-box

Xtra

COLUMNS