Formule 1

Haas-teambaas pleit voor steun aan Force India: “Beter om de huidige 10 teams te behouden”

Uitgegeven door Bart • 7 augustus 2018 14:10 • Print artikel

De Formule 1 zou zich hard moeten maken om de huidige tien teams te behouden in plaats van op zoek te gaan naar een elfde team. Dat stelt Haas-teambaas Gunther Steiner in een interview met Autosport. Force India kampt met financiële problemen en staat in de verkoop. Nu hun toekomst onzeker is, kijkt de FIA of er een elfde team aan de grid kan worden toegevoegd.

Romain Grosjean


“Ik hoop alleen maar dat het de juiste persoon is die het team koopt”, zegt Steiner die vindt dat de FIA beter naar de tien huidige team kan kijken. “Het moet een koper zijn voor de langere termijn. Dan kunnen alle medewerkers behouden blijven en kan de F1 ook in de toekomst met tien teams door.”

“Iedereen roept dat we elf of twaalf teams zouden moeten hebben”, vervolgt Steiner. “Maar er zijn al tien teams die het moeilijk hebben om te overleven. Waarom zou je je dan druk maken om een elfde team? We moeten realistisch zijn. Het is niet altijd ‘We want more’. Ik denk dat we moeten wachten tot eind 2020. Als alle huidige teams stabiel zijn, dan kunnen we kijken of we een elfde team kunnen toevoegen.”

MEER NIEUWS...

Babe-box

Xtra

COLUMNS