Formule 1

Haas F1-coureurs onder de indruk van opmars Racing Point Force India: "Best verrassend"

Uitgegeven door Bart • 6 oktober 2018 08:35 • Print artikel

Romain Grosjean en Kevin Magnussen hebben mooie woorden over voor de verrassende opmars van het team van Force India. Door recente upgrades maken Sergio Perez en Esteban Ocon goede stappen voorwaarts. De Fransman in de roze bolide was de best of the rest tijdens de vrije training in Japan achter de topteams van Mercedes, Ferrari en Red Bull. Zijn landgenoot van Haas had dit niet zien aankomen.

Force India

"Het is best verrassend", zegt Grosjean tegen Autosport. "Ze zijn erg snel na een zeer moeilijk begin van het jaar. Na de naamswijziging hebben ze hun niveau enorm opgeschroefd."

Magnussen zegt zonder twijfel dat Force India zich heeft gemeld in de strijd om het middenveld. "Dat lijkt me vrij duidelijk toch? Ze hebben een grote stap gezet en doen goed werk. We zullen zien hoe de rest van het weekend verloopt. We zitten er niet ver achter, dus dat proberen we dit weekend nog om te draaien. En anders in de komende races."

Sergio Perez zelf heeft al aangegeven dat Force India de beste auto van het middenveld heeft. Grosjean vindt het allemaal prima. "Dat zou het geweldig zijn als we hen kunnen verslaan. Ze zijn zeer snel op het rechte stuk en zijn bezig aan een mooie comeback."

MEER NIEUWS...

Babe-box

Xtra

COLUMNS