Formule 1

Gwen van Poorten beslist de wedstrijd in de laatste ronde van Race 2 Ladies GT; Britt Dekker valt uit

Uitgegeven door Mitchell Koolen • 21 mei 2018 13:36 • Print artikel

Winst voor Gwen van Poorten in race 2 van de Ladies GT tijdens de Jumbo Racedagen. De tweede trede op het podium is voor Elise Gruppen, P3 is toch Laurentien van Oranje, na een spannende slotfase van de race. Bij de start pakte Van Oranje brutaal de leiding met op P2 Elise Gruppen en als derde kwam Famke Van Eerd door. Olcay Gulsen ging wat wijd waardoor Ellen ten Damme in de problemen kwam, maar ze wist zich toch te handhaven.

2018 Ladies GT

Bij de eerste doorkomst lag Laurentien van Oranje nog steeds aan de leiding, gevolgd door Elise Gruppen op P2 en Gwen van Poort op P3. Britt Dekker was nog niet voorin te zien, terwijl de blonde schone gisteren tijdens Race 1 erg goed ging. Volgens de stewards zou de aanvoerster van het veld een valse start gemaakt hebben en was er de kans op een drive through penalty.

De winnares van de dag er voor, Annemarie Smink, voorspelde al aan RaceXpress dat het een lastige race zou gaan worden. Elise Gruppen had inmiddels de leiding overgenomen, Britt Dekker had vanwege een technisch mankement helaas moeten opgeven. Dekker gaf al aan dat ze vandaag wat rustiger aan zou doen, maar er helemaal mee stoppen was natuurlijk niet gepland. Monic Hendrickx raakte van de baan, maar kon de boel toch nog redden en haar race vervolgen. Gwen van Poorten was door deze schuiver een plaats opgeschoven en Elise Gruppen voorbij gegaan. Dit bleek uiteindelijk ook de beslissing van de race te zijn.

Uitslag Race 2 Dames GT Race
1. Gwen van Poorten
2. Elise Gruppen
3. Laurentien van Oranje
4. Carlijn Achtereekte
5. Olcay Gulsen
6. Barbara Barend
7. Colette Cloosterman
8. Ellen ten Damme
9. Dorien van Tienen
10. Annemarie Smink
11. Monic Hendrickx
12. Kim Feenstra
13. Linda Schellekens
14. Marchien de Vries
15. Famke van Eerd
16. Britt Dekker

MEER NIEUWS...

Babe-box

Xtra

COLUMNS