Formule 1

Giedo van der Garde als co-commentator van Olav Mol bij de Formule 1: "Ik kan een goede aanvulling zijn"

Uitgegeven door Bas Kaligis • 24 april 2018 05:45 • Print artikel

Giedo van der Garde (32) gaat tijdens de Grand Prix van Spanje als co-commentator van Olav Mol zijn visie geven over de Formule 1 tijdens de TV-uitzendingen op Ziggo Sport. Dat maakte de voormalig F1-coureur maandagavond zelf bekend in het sportprogramma Peptalk.

Giedo van der Garde

"We hebben elkaar vorige week in Zandvoort gezien en dat was een goed gesprek", refereerde Van der Garde. "Olav doet het natuurlijk fantastisch, maar ik denk dat ik een goede aanvulling kan zijn. In elk land zit tegenwoordig wel een ex-Formule 1-coureur naast de commentator. Het is wel goed als je er iemand bij hebt zitten die precies kan vertellen wat er gebeurt in de auto en wat een coureur op het stuur aan het doen is. Ik kijk er echt naar uit."

Van der Garde is voor het eerst te beluisteren in zijn nieuwe functie tijdens de GP van Spanje in het weekend van 12/13 mei. Hij zal dat ook doen tijdens de Grands Prix van Hongarije (1 juli) en Oostenrijk (29 juli).

Dit seizoen zijn alle Formule 1-races met Max Verstappen rechtstreeks te volgen bij Ziggo Sport via het Alles-in-1 Voordeelpakket, de gratis sportzender voor alle Ziggo klanten op kanaal 14.

Babe-box

Xtra

COLUMNS