Formule 1

Formule 1 en Max Verstappen in Nederland! Circuit Park Zandvoort biedt een topjaar + KALENDER

Uitgegeven door Johan Vis • 8 februari 2017 10:34 • Print artikel

Circuit Park Zandvoort presenteert vol trots een jaarprogramma waarbij alle liefhebbers van stoere autosport hun hart kunnen ophalen. Tal van evenementen zullen zijn voorzien van meer spektakel en entertainment dan voorheen. Uiteraard zijn de Jumbo Familie Racedagen, ‘driven by Max Verstappen’ (20 & 21 mei) nu al legendarisch. Ook dit jaar zal deze ultieme Formule 1-belevenis in Zandvoort worden georganiseerd. Natuurlijk komt Max Verstappen met zijn Red Bull Racing F1-bolide tijdens meerdere demoruns in actie, waarbij hij laat zien (en horen) hoe snel en stoer F1 in de Zandvoortse duinen is.

Max Verstappen

Maar er is meer voor de F1-fans, want tijdens datzelfde evenement komt de BOSS GP serie in actie en kan worden genoten van geweldige “oude” Formule 1 auto’s. Het programma omvat verder allerlei verschillende demonstraties en stunts. Ook drie andere raceseries met indrukwekkende startvelden komen in actie.

Circuit Park Zandvoort is uniek door de traditie en de geschiedenis van dit bijzondere stukje Nederland. Bij de Historic Grand Prix (1 – 3 september) zullen deze glorierijke oude tijden herleven. Wat is er mooier dan historische Formule 1 auto’s te zien rijden en te horen. Ook uiterst kostbare auto’s die normaal gesproken niet uit het museum komen, maken de reis naar Zandvoort speciaal voor dit unieke weekend.

Lifestyle
Voor liefhebbers van Italiaanse auto’s en van al het goede dat Italië te bieden heeft, zijn de twee weekenddagen van Italia a Zandvoort (24 & 25 juni) een must. De Italiaanse ontwerpers hebben auto’s geschapen die in de hele wereld worden erkend als de top op designgebied. En dan hebben we het nog niet eens over de prachtige motoren…

Italia a Zandvoort biedt de mogelijkheid om een weekend lang volop te genieten. Natuurlijk zijn de Lamborghini’s, Ferrari’s en andere Italiaanse auto’s de grote trekkers van dit evenement. Maar bezoekers zullen zeker ook uitkijken naar de lekkerste wijnen, de chique kleding en de heerlijke delicatessen die speciaal uit Italië naar Zandvoort komen om zich te presenteren.

Sporten
Naast een keur aan auto(sport)evenementen is Circuit Park Zandvoort ook in 2017 een geweldige en uitdagende locatie voor sportieve activiteiten, waaronder de Runner’s World Zandvoort Circuit Run (26 maart) en Cycling Zandvoort (17 & 18 juni). Daarnaast biedt het evenemententerrein diverse MTB-mogelijkheden voor iedereen die graag een off-road fietsuitdaging aangaat.

Hoogtepunten
Met een gevarieerde en sterke kalender presenteert Circuit Park Zandvoort een meer dan interessant jaarprogramma voor 2017. Hoogtepunten zijn:

• 20 – 21 mei: De tweede editie van de Jumbo Familie Racedagen, ‘driven by Max Verstappen’ met hét Nederlandse F1-talent Max Verstappen volop in actie

• 24 & 25 juni: Italia a Zandvoort

• 8 & 9 juli: Het British Race Festival, een special thema evenement met veel aandacht voor Britse automerken, ‘the best of British Motorsport’ en pre-wars van de Vintage Revival Zandvoort

• 21 – 23 juli: Het ADAC GT Masters-weekend, met meer dan 30 stoere GT3-bolides

• 18 – 20 augustus: de 17e editie van het DTM-weekend in Zandvoort: gedonder in de duinen!

• 1 -3 september: De Historic Grand Prix met F1’s, GT’s en bijzondere klassiekers uit vervlogen tijden.

Meer informatie over de evenementen is te vinden op de website van Circuit Park Zandvoort (www.circuit-zandvoort.nl).

Kalender Circuit Park Zandvoort 2017
4 maart
Final 4
19 maart
Automaxx Streetpower
26 maart
Runnersworld Zandvoort Circuit Run
8 & 9 april
DNRT Openingsraces
15 & 16 april
Paasraces
23 april
Bimmerworld
29 & 30 april
Historische Zandvoort Trophy
7 mei
Japfest
20 - 21 mei
Jumbo Familie Racedagen, ‘driven by Max Verstappen’
27 & 28 mei
Benelux Open Races
3 & 4 juni
Pinksterraces
9 - 11 juni
DNRT Racing Days
17 & 18 juni
Cycling Zandvoort
24 & 25 juni
Italia a Zandvoort
1 & 2 juli
Porsche Racing Days
8 & 9 juli
British Race Festival
16 juli
DNRT 12H Race
21 - 23 juli
ADAC GT Masters
30 juli
Nationaal Oldtimer Festival
4 -6 augustus
DNRT Super Race Weekend
12 & 13 augustus
ACNN Races
18 - 20 augustus
DTM Zandvoort
1 - 3 september
Historic Grand Prix
8 - 10 september
ADAC Noordzee Cup
17 september
Vredestein Supercar Sunday
23 & 24 september
DNRT Racing Days II
7 & 8 oktober
Finaleraces
14 & 15 oktober
DNRT Finales
18 november
Zandvoort 500

Hotels in Zandvoort 2017: HOTELS in ZANDVOORT

Hotels in Zandvoort tijdens Racedagen driven by Max Verstappen:
TIP: boek snel!


HOTELS in ZANDVOORT van 20 t/m 21 mei

 

MEER NIEUWS...

Babe-box

Xtra

COLUMNS