Formule 1

Ferrari test heel stilletjes nieuwe hybride auto

Uitgegeven door Johann Petermann • 24 april 2018 06:13 • Print artikel

Er is onlangs beeldmateriaal opgedoken van een sportauto op het Ferrari-parcours Fiorano, die geluidloos versnelt vanuit stilstand. Twee jaar geleden noemde directeur van Ferrari Sergio Marchionne het hele idee van een Ferrari zonder agressief gegrom van een 12 cilindermotor, ‘obsceen’.

Sergio Marchionne

Vandaag de dag is het toch echt werkelijkheid geworden. Marchionne, zegt dat de superauto fabrikant, heel stilletjes, een hybride auto heeft getest. Hoewel Ferrari niet voornemens is om vóór 2022 een volledig elektrisch aangedreven auto te produceren, ontwikkelt het momenteel wel voertuigen die ‘de kracht van elektrificatie’ belichamen. Volgen jaar zal Ferrari beginnen met het aanbieden van deze technologie, binnenkort is zelfs de hybride motor een optie op alle nieuwe modellen en vanaf 2020 wil de autofabrikant deze zelfs de standaard maken in hun nieuwe 4x4. Marchionne zegt dat het de snelste 4x4 op de markt zal zijn.

De Italiaan was lange tijd een scepticus van elektrische auto’s maar omarmt de nieuwe technologie nu volledig. In zijn laatste bedrijfsplan voordat hij met pensioen gaat dat in september wordt gepresenteerd is de beoogde omzet gesteld op 2 miljard euro. Analisten verwachten dat de nieuwe modellen een grote rol zullen spelen om dat doel te halen.

MEER NIEUWS...

Babe-box

Xtra

COLUMNS