Formule 1

F1-vooruitblik seizoen 2021: Hamilton bereidde zich voor op eeuwige roempreview

Uitgegeven door Peter Vader • 3 januari 2021 15:33

Het zijn nu zeven F1-rijders wereldkampioenschappen voor Lewis Hamilton, maar 2021 zou eindelijk zijn plaats kunnen bezegelen als misschien wel de beste coureur ooit in de legendarische geschiedenis van de sport. Met nu vier opeenvolgende titels achter zijn naam, deelt de 35-jarige man uit Stevenage momenteel de eer met Michael Schumacher, maar komend seizoen kan hij in zijn eentje doorgaan en zijn succesreeks uitbreiden met zijn achtste wereldtitel.

Lewis_Hamilton_yes_7x_F1_wereldkampioen

Aan het begin van vorig seizoen, zelfs vóór het uitbreken van COVID-19, suggereerden velen dat het volgende seizoen (2020, red.) zijn moeilijkste tot nu toe zou zijn. Maar na een wankele openingsronde in Spielberg was Hamilton's dominantie echter groter dan tijdens al zijn zes eerdere kampioenschapstiteloverwinningen. Een wat anders ogende paddock zal de vliegende Brit komend seizoen opnieuw testen, maar er zijn weinig aanwijzingen voor problemen aan de horizon. Gezien de superieure AMG-power unit en een evoluerend DAS-stuursysteem, zullen de Silver Arrows beslist weer vooroplopen. Hoewel het moet worden opgemerkt dat Hamilton zich officieel nog voor tenminste één jaar moet vastleggen, zullen de komende twaalf maanden voor de pas tot ridder geslagen coureur zeker zijn bekroning zijn.

Terwijl de sportwereld het nieuwe jaar 2021 met open armen en vooral met hoop verwelkomt, is het voorspelbaar dat social media de komende twaalf maanden overspoeld worden met speculatie. In de Formule 1 is dat niet anders en in afwachting van de snelste overstap naar het volgende seizoen tot nu toe, zijn in de aanloop naar het seizoen van 2021 misschien wel de meeste intriges ooit ‘verpakt’ in de wereld van de Formule 1. Terwijl Lewis Hamilton zich waarschijnlijk naar onsterfelijkheid zal rijden, aldus Givemesport.com, verwelkomt de paddock weer zijn bekende en zelfs familiale gezichten. Dus, met iets meer dan twee maanden verwijderd van de eerste ronde in maart op het circuit Albert Park in Melbourne voor de Grand Prix van Australië, kunnen we ons afvragen wat er zich allemaal afspeelt aan de horizon van het F1-seizoen 2021? Daarom alvast een aantal voorspellingen…


 

MEER NIEUWS...

Babe-box

Xtra

COLUMNS