Formule 1

Engineering director Aldo Costa doet stapje terug bij Mercedes

Uitgegeven door Bart • 12 juli 2018 15:29 • Print artikel

Het team van Mercedes heeft een wijziging aangekondigd voor 2019. Engineering director Aldo Costa doet een stapje terug om meer tijd met zijn familie door te kunnen brengen. Wel blijft de 57-jarige Costa als technisch adviseur bij het team betrokken. De Italiaan stapte in 2011 over van Ferrari naar Mercedes en leidde de herstructurering van de technische tak. Hij stond daarmee aan de basis van de jarenlange successen. Zijn rol wordt overgenomen door hoofdontwerper John Owen, die rapporteert aan technisch directeur James Allison.

Toto Wolff


Costa kijkt met veel genoegdoening terug op zijn zeven jaar bij Mercedes. “Het was een geweldige ervaring. Het was niet alleen professioneel een succesvolle tijd, maar het heeft ook mijn persoonlijke leven en dat van mijn familie verrijkt. We hebben nu een meer open en internationale mindset.”

Costa is teambaas Toto Wolff erg dankbaar. “De laatste seizoenen hebben we met Toto Wolff en James Allison gewerkt aan een infrastructuur waarmee Mercedes nog lang successen kan boeken. Ik draag mijn taken met het volste vertrouwen over aan John Owen en James Allison.”

Volgens Toto Wolff was verandering bij Mercedes nodig. “We hebben vaker gezegd dat een succesvolle organisatie niet stil kan staan. Het is een dynamische structuur en ik ben er trots op dat we het stokje kunnen doorgeven aan de volgende generatie.”

MEER NIEUWS...

Babe-box

Xtra

COLUMNS