Karting • Chrono

Eendracht maakt macht bij succesvol Cieplik Racing; Michelle Cieplik racet zelf ook knap naar podium

Uitgegeven door Bas Kaligis • 19 september 2018 17:02 • Print artikel

EINDHOVEN – – Pas dit jaar begonnen met haar eigen kartteam kan Michelle Cieplik nu al terugblikken op een succesvol debuutseizoen in het Nederlands kampioenschap Rotax Max. De zeventienjarige Udense zag haar rijder Jim Ringelberg naar de winst denderden en zelf haalde ze ook het podium. Ze werd derde in de DD2-klasse. Bovendien verzekerde Senna van Walstijn zich van een ticket voor de Grand Finals in Brazilië. Dat alles toverde als vanzelfsprekend een grote glimlach op haar gezicht.

Cieplik Racing succesvol raceteam

“Ik ben heel blij. Ik had dit eerlijk gezegd niet verwacht”, zei ze over haar eigen prestatie. “Op vrijdag en zaterdag was ik tijdens de trainingen steeds net te langzaam voor het podium. En ik verprutste mijn kwalificatie een beetje door achtste te worden. Nu heb ik dus toch nog een podiumplaats. Ik heb er hard voor gewerkt. De vorige keer was ik al dicht bij het podium, maar toen lukte het net niet.”

Zes rijders heeft ze dit seizoen onder haar hoede, van onervaren tot ervaren. Dat ze samen met haar vader Frank een goed stel bij elkaar heeft weten te krijgen, bewees ze zondag andermaal. Op circuit De Landsard in Eindhoven werd ze in de DD2-klasse weliswaar zelf heel knap derde, haar teamgenoot Jim Ringelberg schreef de finale op zijn naam. Bij de Rotax Max Senioren haalde Senna van Walstijn deze keer niet het podium in de finale maar scoorde dit seizoen al zoveel punten dat hij een ticket won voor de Grand Finals, het officieuze WK voor Rotax Max-rijders.

“We gaan met grote stappen vooruit”, stelde Jim, met zijn 34 jaar de routinier in het team, tevreden vast. “We hebben een paar heel goede talenten in het team die van de kartschool van Ton van de Burg komen. Jens van der Heijden en Esmee Haenen maken goede stappen. Ik probeer mijn ervaring op hen over te brengen. Dat we nu met drie van de zeven rijders op het podium staan, bewijst dat we op de goede weg zijn.”

Over zijn rol als nestor en begeleider in het team is Jim zeer te spreken. “Michelle en Frank laten me vrij om te doen wat ik wil. Ik voel me hier thuis. Dat deze aanpak werkt, spreekt ook uit de resultaten.” Frank onderstreept dat. “We verbeteren het team steeds wat meer”, zei hij. “Iedere keer worden we weer een stapje beter. “Ik heb heel tevreden over het weekend. Dit was één van onze betere wedstrijden. Ik vind het mooi dat Michelle in haar eerste jaar in de DD2 meteen het podium haalt. Ze laat daarmee zien dat ze echt goed kan rijden. Dat het dan ook nog mijn dochter is, maakt me dubbel trots.”

Michelle Cieplik

Alles valt of staat met begeleiding. Dat die bij Cieplik Racing dik in orde is, lijkt evident gezien de prestaties. Frank: “Alles begint nu op zijn plek te vallen. Jim geeft veel tips aan de rijders en dat werkt. Samen zijn we sterk. Dat is het mooie van het verhaal. Eendracht maakt macht. Nu moeten we zien dat we deze lijn doortrekken naar volgend jaar.”

Cieplik Racing wordt in haar raceactiviteiten ondersteund door: Verwijst Uden, Geerst van de Crommert Schilderwerken, Van Kessel Olie, Dönerix, combi-tech, driftking Uden, de Print shop Uden, Cal Control, Verkeersschool Nooijen, UBS Uden, Gevado schadeherstel, Paradijs Uden, Bovemij/Bovag autoverzekeringen en Vitex Druten.

MEER NIEUWS...

Babe-box

Xtra

COLUMNS