Autosport Internationaal Toerwagens • Le Mans

De vierde editie van The Road to Le Mans trekt een reeks van eerste klas deelnemers aan!

Uitgegeven door Peter Vader • 24 april 2019 12:24

De ‘curtain-raiser’ naar de 24 uur van Le Mans en de derde ronde van de Michelin Le Mans Cup is de Road to Le Mans 2019. Het evenement heeft een indrukwekkend startveld van 50 auto’s bestaande uit 17 GT3's en 33 LMP3's, waaronder 34 auto's van de Michelin Le Mans Cup, 12 auto's uit de Europese Le Mans Series en deelnemers uit de Aziatische Le Mans Series en het FIA World Endurance Championship.

Road to Le Mans 2019

Fraaie deelnemerslijst
De schitterende GT3-deelnemerslijst bestaat uit Mercedes, Ferrari, Bentley, Lamborghini, Aston Martin en Porsche, aangevuld met Ligier en Norma in de LMP3. Onder auspiciën van de Automobile Club de l'Ouest en haar speciale evenemententak genaamd 'Le Mans Endurance Management', is de Michelin Le Mans Cup een serie voor zowel de GT3's als de LMP3's naast de Europese Le Mans Series in Le Castellet, Monza, Barcelona, Spa en Portimão.

Familieaangelegenheid
Racen zit vaak in de genen van een familie en Road to Le Mans verwelkomt daarom Yann Ehrlacher, zoon van Cathy Muller en neef van Yvan Muller, Freddie Hunt, zoon van Formule Een-wereldkampioen 1976 James Hunt, twee coureurs die het team van Frédéric Sausset vertegenwoordigen en natuurlijk Jan Lammers, die vorig jaar zijn 24e Le Mans 24 Hours vierde en ooit deelnam aan de eerste editie van Road To Le Mans in 2016.

Een droom invullen
Road to Le Mans bestaat uit twee races van 55 minuten op de donderdag en zaterdag vlak voor de 24 uur van Le Mans. De serie maakt gebruik van hetzelfde 13,626 kilometer lange circuit als de 62 deelnemers van de 24-uurs race die plaatsvindt in het weekend van 15 en 16 juni. De support race doet zijn naam eer aan, met veel mogelijke 24-uursrijders die genieten van de kans om op het legendarische circuit te rijden en te worden toegejuicht door de fans die afkomstig zijn uit de hele wereld. Ze hebben gelijk als ze dromen van grotere dingen: de Franse coureur Thomas Laurent won de Road to Le Mans in 2016 en heeft sindsdien alle hoop gevestigd op een podiumplaats bij de 24 Uur van Le Mans.

De deelnemerslijst van Road to Le Mans bevat automatisch de Michelin Le Mans Cup-deelnemers die aan het volledige seizoen deelnemen en het selectiecomité nodigt ook andere teams uit die afkomstig zijn uit de European Le Mans Series, de Asian Le Mans Series en het IMSA WeatherTech SportsCar Championship. Een geheel Nederlandse inschrijving is van DKR Engineering, die een Ligier JS P3-Nissan heeft ingeschreven voor tv-presentator Rob Kamphues en Bob Herber. Le Mans-legende Jan Lammers gaat deelnemen met een stoere Bentley GT3 van Team Africa, waarin hij een rijderscombinatie vormt met Greg Mills.




Deelnemerslijst 'The Road to Le Mans 2019' :


 

MEER NIEUWS...

Babe-box

Xtra

COLUMNS