Formule 1

Daniel Ricciardo: "Ik vind dat het team moet overstappen naar Honda als..."

Uitgegeven door Johann Petermann • 22 april 2018 17:19 • Print artikel

Het Oostenrijkse Red Bull Racing staat dit jaar voor lastige dillema’s. Het is én nog niet zeker of topcoureur Daniel Ricciardo blijft na dit seizoen én er moet gekeken worden of er van motorleverancier gewisseld wordt. Met Renault hebben ze immers vier wereldtitels in hun zak en Honda heeft de afgelopen jaren hun naam niet veel goed gedaan na het slecht verlopen huwelijk met McLaren.

Daniel Ricciardo

In gesprek met Motorsport-magazine zegt Daniel Ricciardo geen bedenkingen te hebben over de Japanners. “De P4 van Gasly in Bahrein was erg bemoedigend voor Honda. Het helpt in ieder geval om aantrekkelijker te zijn voor Red Bull volgend jaar, ”aldus de Australier.

Na de vier wereldtitels met Renault lijkt het geduld toch op te zijn geraakt bij de drankjes-fabrikant na uitvalbeurt na uitvalbeurt vanwege malaise met de krachtbron. Zelfs in het weekend waarin Ricciardo de race won in China kampte hij met betrouwbaarheidsproblemen. In de kwalificatie stond zijn motor in vuur en vlam. “Helaas zijn we hier de laatste jaren gewend aan geraakt, ”geeft Ricciardo toe met weemoed in zijn stem. Er zijn genoeg opties in 2019 voor Red Bull en ik vind dat het team moet overstappen naar Honda als de huidige prestaties van Toro Rosso zo blijven doorgaan.”

Het zal nog wel even duren voordat die spreekwoordelijke knopen doorgehakt worden. ”We zijn pas in het begin van het seizoen en we moeten nog tot even afwachten om een goede indicatie te krijgen van de stijgende lijn van Honda. Ik heb eigenlijk ook geen stem hierin omdat ik volgend jaar niet onder contract sta bij Red Bull, dus ik heb hier ook niks mee te maken. Max zit wat dat betreft wel in een andere positie dan ik.” Hiermee geeft Daniel dus aan dat Max wellicht wel meer invloed heeft op de keuze die Red Bull gaat maken.

MEER NIEUWS...

Babe-box

Xtra

COLUMNS