Formule 1

Kritiek uit Amerikaanse hoek: "Red Bull maakte van Alex Albon het bruidsmeisje van Max Verstappen"

Uitgegeven door Wim Boekel • 4 november 2021 19:11

Alex Albon lag een jaar uit de Formule 1 en sprak ook over de mogelijkheden in de IndyCar. Dale Coyne van het gelijknamige team Dale Coyne Racing doet een boekje open over de gesprekken die de Britse Thai met Romain Grosjean voerde. De Amerikaan geeft daarnaast zijn blik over wat er met de jonge coureur bij Red Bull gebeurde en de manier waarop hij behandeld is.

Max_Verstappen_en_Alex_Albon_f1

“Alex sprak met veel mensen”, aldus Coyne tegen het Amerikaanse Motorsport. “Hij stond bij ons al een tijdje op de radar en we spreken al meer dan een jaar nu en hij is geïnteresseerd, dat is zeker. Romain is een grote verkoper voor ons, hij toont wat we kunnen doen als team. Maar hij is ook de beste verkoper voor de IndyCar. Hij en Alex spraken een aardige tijd met elkaar. Ze spraken over hoe mooi het in dit Indy-kampioenschap is, hoe competitief je kan zijn met deze auto’s, wat ze echt zijn om te rijden. Natuurlijk, instinctief kun je er direct mee overweg, zoals we zagen bij Lundgaard.”

Waarna de teameigenaar verder ingaat op de relatie met Red Bull, waarover hij zegt dat Albon tweede viool achter Verstappen speelde. “Romain vertelde hem dat het leuk kan zijn in de IndyCar, veel minder druk, betere relaties tussen teams, teameigenaren en coureurs”, aldus de Amerikaan. “Ik denk dat Alex waardeert dat teams hier niet opgezet zijn om een jongen als nummer één te hebben en de ander als bruidsmeisje te hebben. Dat is wat Alex heeft meegemaakt, toch? Het is hier anders. Als je twee jongens met verschillende rijstijlen hebt, kun je in zijn algemeenheid elke auto zodanig aanpassen dat hij bij de coureur past. Dat doet misschien wat pijn als ze erg verschillende feedback teruggeven, omdat hun feedback de ander niet zo gaat helpen. Er is meer werk en een rijstijl en engineering filosofie past nou eenmaal beter bij de ene dan bij de ander.”

“Maar het hebben van twee verschillende set-ups helpt je om het beste uit iedere coureur individueel te halen. Dat is wat we doen in de IndyCar. We hebben dat eerder op die manier gehad, we denken dat we er behoorlijk goed in waren en het kan ook goed uitpakken. In ieder geval denk ik dus dat ze gewend zijn aan de druk uit de Formule 3, Formule 2 en vooral Formule 1. Coureurs vinden de IndyCar verfrissend. Ze genieten van het harde werk dat gedaan wordt op de baan, in de pitstraat en in de engineering. Er is geen politiek en geen druk.”



Ben jij al abonnee van ons RaceXpress Youtube-kanaal? En wil je nog meer genieten van heerlijke raceactie van de Formula 1 of auto- en motorsport of karting? Abonneer je dan ook op ons RaceXpress YouTube-kanaal!

RaceXpress Youtube

 

MEER NIEUWS...

Babe-box

Xtra

COLUMNS