Formule 1

Charlie Whiting legt beslissingen van stewards uit: ‘Incident met Vettel race-incident

Uitgegeven door Stefan Kerk • 7 oktober 2018 17:12 • Print artikel

Max Verstappen werd vandaag op de voet gevolgd door de stewards. De Nederlander kwam twee keer in aanraking met zijn collega’s van Ferrari. Voor de aanvaring met Raikkonen kreeg Verstappen 5 seconden straf en een punt op de superlicentie. Vettel kreeg voor zijn mislukte actie op Verstappen echter geen straf. Charlie Whiting legt uit waarom de stewards deze beslissingen maakten.

Charlie Whiting

“Het incident met Raikkonen was duidelijk de fout van Verstappen”, verklaart Whiting. “Verstappen miste de chicane en kwam vervolgens gevaarlijk terug op de baan en daarbij duwde hij Raikkonen van de baan.” Verstappen was het zelf niet eens met die straf: “Belachelijk dat ze me hiervoor een straf geven”, liet de Nederlandse Red Bull-coureur weten na de race.

Er werd verwacht dat Vettel ook een straf zou krijgen voor zijn aanvaring met de Nederlander, maar tot ieders verbazing lieten de stewards dit voorval onbestraft. Whiting was ook van mening dat geen straf voor Vettel de juiste oplossing was: “We hebben nauwkeurig gekeken en vonden dat geen van beide coureurs 100% fout was. Er was een opening en Vettel had zijn neus al halverwege de auto van Verstappen. In mijn ogen is dit een klassiek race-incident.”

Verstappen begint langzamerhand dicht in de buurt te komen van een schorsing voor een race. De Nederlander heeft 9 punten op zijn licentie, terwijl 12 punten de schorsing oplevert.

MEER NIEUWS...

Babe-box

Xtra

COLUMNS