Formule 1

Charles Leclerc: “Stap naar Formule 1 groter dan verwacht”

Uitgegeven door Bart • 17 juni 2018 16:14 • Print artikel

Charles Leclerc heeft toegegeven dat de stap van de Formule 2 naar de Formule 1 groter is dan hij verwacht had. De rookie van Sauber had het lastig in zijn eerste drie races, maar scoorde in drie van de laatste vier races WK-punten. “Er zijn zoveel nieuwe dingen en de focus ligt op de kleinste details”, zegt Leclerc tegen Motorsport. “In zeven races in de F1 heb ik meer geleerd dan in mijn hele single-seater carrière.”

Charles Leclerc


Al vroeg in zijn leven was Leclerc met de Formule 1 bezig. “Vanaf mijn derde ben ik actief in deze sport, maar ik had nooit verwacht dat de stap naar de Formule 1 zo groot zou zijn. De hoeveelheid procedures, de verandering in rijstijl en alles erom heen. Vooral in het begin was het moeilijk. Ik had gehoopt de auto sneller onder de knie te hebben.”

Tijdens een raceweekend werkt Leclerc met veel verschillende mensen. “In de Formule 2 praat je met een persoon en dat is je engineer. Je moet leren om met veel verschillende mensen te werken. In het begin was dat moeilijk. Er is ook veel meer media-aandacht.”

MEER NIEUWS...

Babe-box

Xtra

COLUMNS