Formule 1

Boude bewering over het team van Max Verstappen: "Het is super ongeorganiseerd"

Uitgegeven door Peter Vader • 23 februari 2021 13:31 • Print artikel

“Er zijn ‘veel professionelere’ teams in de Formule 1 dan Red Bull!” Dat is de verbazingwekkende mening van voormalig F1-coureur Christijan Albers over de renstal waar Max Verstappen furore mee maakt en eigendom is van de wereldberoemde energiedrankenfabrikant met het logo met de stier. Oud F1-coureur Christijan Albers vertelde aan dagblad De Telegraaf dat Red Bull een enorm risico heeft genomen door zo hard te werken aan de ‘freeze’ van de motorontwikkeling, om daarmee groen licht te geven voor de overname van het Honda-motorprogramma voor 2022 en daarna.

Max_Verstappen_F1_Red_Bull_logo

“Op dit moment vinden ze de bevriezing geweldig. Pas als de Honda-motor slecht blijkt te zijn, gaan ze weer huilen ”, aldus Albers. "Wat zullen ze dan doen? Red Bull zou dan een serieus probleem hebben omdat ze pas in 2025 weer kunnen beginnen met ontwikkelen." De voormalige F1-coureur van Minardi en Spyker - Christijan Albers - denkt dat het gewoon een teken is dat Red Bull een deel van de professionaliteit van zijn belangrijkste rivalen mist. “Bij andere teams, zoals Mercedes, zie je dat ze veel professioneler zijn. Ik denk dat Red Bull zijn interne structuur weer op orde moet krijgen. De communicatie is bijvoorbeeld niet goed, dat zagen we bij hun uitspraken over de clausule in het contract van Verstappen. Ik denk ècht dat Horner niet eens weet wat er in het contract staat. "

Max Verstappen mist steun
Max Verstappen mist steun, het Red Bull-team is te weinig professioneel?

Albers denkt daarentegen dat Max Verstappen zelf de afgelopen jaren een grote sprong voorwaarts heeft gemaakt in professionaliteit. "Max heeft een sprong van 60 of 70 procent gemaakt", aldus de Nederlander. “Hij is soms rebels, maar dat is de aard van het beestje. Maar je kunt nu ook zien dat hij soms een stap terug doet en even nadenkt voordat hij iets zegt of doet. Wat het team betreft, alles lijkt cool, excentriek en flitsend, maar als je het van een afstand bekijkt, zijn ze super ongeorganiseerd. Het is niets tegen Verstappen, maar de andere teams hebben veel meer professionaliteit op het gebied van communicatie", voegde hij eraan toe.

Christijan_Albers_oud_F1_coureur
Christian Albers: "Wat gaat er gebeuren met de rivaliteit binnen Red Bull in 2021?"

Albers, 41, vraagt zich ook af wat er gaat gebeuren met de rivaliteit tussen Max Verstappen en zijn nieuwe teamgenoot Sergio Perez. “Wat als Perez een paar races sneller is dan Max? Zelfs de beste coureurs zouden dan aan zichzelf gaan twijfelen, ”zei de Nederlandse oud-F1 coureur, iemand die vanuit veel eigen ervaring spreekt, dus best wel een scherpe analyse op na houdt. Wordt vervolgd...Ben jij al abonnee van ons RaceXpress Youtube-kanaal? En wil je nog meer genieten van heerlijke raceactie van de Formula 1 of auto- en motorsport of karting? Abonneer je dan ook op ons RaceXpress YouTube-kanaal!

RaceXpress Youtube

 

MEER NIEUWS...

Babe-box

Xtra

COLUMNS