Formule 1

Balende Max Verstappen ziet concurrentie aan de horizon vertrekken: "We waren hier dus redelijk slecht"

Uitgegeven door Bas Kaligis • 12 november 2017 18:47 • Print artikel

SAO PAULO - Heel erg boeiend was de Grand Prix van Brazilië niet voor Max Verstappen. Lange tijd reed hij op de vierde plaats alvorens hij in de slotfase door de vanuit de pitstraat gestarte Lewis Hamilton werd gepasseerd. Tevreden was de Nederlander van Red Bull Racing, die duidelijk snelheid tekort kwam, dan ook niet.

Max Verstappen Red Bull Racing Grand Prix Brazilië


"We hebben de auto niet helemaal goed voor elkaar gekregen op dit circuit", zei Verstappen na de race tegen Jack Plooij van Ziggo Sport. "Maar dit circuit ligt ons ook niet helemaal."

Vooral het gebrek aan vermogen speelde hem parten. "Het is gewoon klote, we hadden geen snelheid dus konden weinig doen. De hele race lang verdwenen alle anderen coureurs op de rechte stukken. Daardoor waren we hier dus redelijk slecht, zeg maar."

Verstappen wilde in de slotfase nog een pitstop doen, maar mocht dat pas na aandringen bij zijn team: "Het was gewoon niet fijn dat ik de hele tijd aan het vechten was met de auto. Ik wilde hem gewoon thuisbrengen omdat er toch niets te winnen viel. Met verse banden kon ik in elk geval nog de snelste ronde rijden."

MEER NIEUWS...

Babe-box

Xtra

COLUMNS