Autosport Internationiaal Singleseaters • Formule E

Antonio Felix da Costa: "Ik wil records breken zoals Lewis Hamilton dat in de F1 doet"

Uitgegeven door Bart • 21 december 2020 07:59 • Print artikel

Antonio Felix da Costa veroverde eerder dit jaar op dominante wijze de titel in de Formule E. Het was de eerste titel in de elektrische klasse voor de 29-jarige Portugees, die twee ronden voor het einde al kampioen was. Felix da Costa zegt dat dit nog maar het begin is en dat hij de records in de Formule E wil gaan aanvallen. Grote inspiratiebron daarbij is zevenvoudig wereldkampioen Formule 1 Lewis Hamilton.

Antonio Felix da Costa


"Wat Lewis in de Formule 1 doet, motiveert mij om in de Formule E na te doen", aldus Felix da Costa in een interview met Autosport.com. "Ik ga er vol voor om records te breken en mijn stempel te drukken op deze klasse. Dat is mijn grootste motivatie op dit moment."

De Formule E is vanaf komend seizoen een officieel wereldkampioenschap en dat zegt veel volgens Felix da Costa. "Als je de Formule 1 niet meerekent, is de Formule 1 in Europa de hoogst haalbare klasse. Ik rij ook in het WEC en werd nog tweede in de 24 uur van Le Mans, maar de Formule 1 blijft de koningsklasse in onze sport. Daarbuiten is de Formule E de hoogst mogelijke klasse."

 

MEER NIEUWS...

Babe-box

Xtra

COLUMNS