Autosport Internationiaal Singleseaters • Eurocup Formule Renault 2.0

Junior Strous en Jenzer Motorsport in Formule Reanult 2.0 Euro Cup!

Uitgegeven door Bas Kaligis • 19 december 2005 15:10 • Print artikel

Junior Strous heeft een contract getekend bij Jenzer Motorsport om in 2006 deel te nemen aan het sterk bezette Europees Formule Renault 2.0 Kampioenschap.

Junior Strous geldt als een groot Nederlands autosporttalent en heeft reeds drie jaar ervaring opgedaan in de tweeliter Formule Renault en behaalde daarin veel successen. Zo won de 19-jarige coureur de titel in het Amerikaanse Winterkampioenschap met Mr Glow Motorsport en werd de Wassenaarder vervolgens in 2004 overtuigend de nieuwe Benelux Formule Renault 2000 Kampioen. Afgelopen jaar werd Strous vice-kampioen in het Nederlands Formule Renault 2.0 Kampioenschap en stond Strous driemaal met een tweede plaats (Zolder, Le Mans en Donington Park) op het podium in de Eurocup. Het jonge talent werd zevende in dit kampioenschap met 43 punten. Dat Junior uit het goede racehout is gesneden bleek amper een maand geleden waar de Nederlander met AR Motorsport prompt de Britse Formule Renault 2.0 Winterseries op zijn naam schreef. Naast alle wedstrijden in de Eurocup rijdt Junior in 2006 ook een aantal races in het Noord Europees Kampioenschap.

Jenzer Motorsport staat sinds 1993 aan de internationale top van de autosport. Het Zwitserse team, onder leiding van teameigenaar Andreas Jenzer, behaalde vele successen in de Formule Renault tweeliter. Daarnaast eindigde Jenzer Motorsport dit jaar in de Eurocup op de tweede plaats met de Duitse rijder Michael Ammermüller. Junior heeft gedurende de winterperiode reeds getest voor het topteam en zal aan de voorbereidingen van zijn debuut in 2006 werken.

Teammanager Andreas Jenzer: “Ik heb Junior vorig seizoen gevolgd en ben zeer te spreken over de prestaties die hij met het privé team van zijn vader heeft neergezet. Junior heeft gedurende de eerste tests voor Jenzer Motorsport enkele weken geleden op mij en het team veel indruk gemaakt en de keuze was snel gemaakt om hem te contracteren als de eerste rijder voor komend seizoen. Strous behoort tot de lichting jonge rijders die zich snel heeft ontwikkeld in deze klasse. Met zijn enorme ervaring is hij een titelkandidaat voor de Formule Renault 2.0 Eurocup!"

Junior Strous over zijn keuze voor Jenzer Motorsport: "Het is de laatste weken allemaal erg snel gegaan. Afgelopen weekend hebben we de deal met Jenzer Motorsport definitief rondgemaakt en zal ik al in februari met het team in Spanje gaan testen op het circuit van Valencia. Ik denk dat dit de juiste keuze is om hogerop te komen in de internationale autosport. Het Europees Formule Renault 2.0 Kampioenschap is een uitdagende klasse met veel goede coureurs. Na mijn successen in de Formule Renault 2.0 van de afgelopen jaren is mijn overgang naar dit topteam een logisch gevolg. Dit is een enorme kans voor mij en ik ben dan ook van plan om goed te presteren op de Europese circuits. Ik kan haast niet wachten tot ik weer kan gaan testen voor dit topteam!"

MEER NIEUWS...

Babe-box

Xtra

COLUMNS