Autosport NL • Dutch Supercar Challenge

Nieuw Benelux kampioenschap: de GT en Prototype Challenge powered by Hankook + KALENDER

Uitgegeven door Peter Vader • 18 januari 2017 09:17 • Print artikel

In 2017 start een nieuw officieel Benelux kampioenschap, de GT & Prototype Challenge powered by Hankook. Initiatiefnemer achter deze serie is V-Max Racing Management, die sinds 2001 de Supercar Challenge organiseert.

Logo GT&Prototype Challenge

In deze nieuwe serie verschijnen de snelste GT's en open en gesloten prototypes. De GT & Prototype Challenge powered by Hankook is onderverdeeld in vier divisies. De SuperGT divisie staat open voor alle GT3 type auto's van fabrikanten zoals Ferrari, Lamborghini, Audi en Mercedes. Maar ook de GT auto’s die deelnamen in de Supercar Challenge zoals de Mosler MT900, Pumaxs RT en Vipers zijn welkom. Kortom, alle auto's met een vermogen van 500 pk als een minimum en een geweldig geluid. Het organiserende V-Max Racing Management verwacht een grid van 25 auto's, die gaandeweg het seizoen groeit naar 35 auto's.

Pumaxs RT

Het tweede deel van de grid is gereserveerd voor drie divisies van ‘Prototypes’. We zien hierin de nieuwe gesloten LMP3 auto's van fabrikanten als Ligier, Ginetta en Norma. De tweede groep is bestemd voor de GN-auto's zoals de Wolf GB08, Norma M20FC, Praga R1 Turbo en Radical SR8 en de derde groep is voor oudere CN auto's zoals de Radical SR3, Ligier JS51 en Praga R1.

Ligier JS LMP3

Er zullen zes evenementen plaatsvinden op de circuits van Zandvoort en Assen in Nederland en in Zolder en Spa Francorchamps in België. We zullen het seizoen in mei op Circuit Park Zandvoort van start zien gaan, tijdens een groot evenement waar meer dan 100.000 toeschouwers worden verwacht. In augustus zal de serie opnieuw deelnemen aan de Gamma Racing Day op het TT Circuit Assen, waarbij altijd meer dan 85.000 bezoekers op dit grote evenement afkomen. Naast deze twee races, zal er twee keer geracet worden op het beroemde circuit van Spa Francorchamps. Een aanwinst op de racekalender in de Benelux!

Volledige kalender GT & Prototype Challenge
19-21 mei Circuit Park Zandvoort (NL)
09-11 juni Spa Euro Races, Spa-Francorchamps (B)
14-16 juli Zolder Superprix, Circuit Zolder (B)
4-06 augustus Gamma Racing Day, TT Circuit Assen (NL)
29/30 september en 1 oktober Racing Festival, Spa Francorchamps (B)
20-22 oktober Finaleraces, TT Circuit Assen (NL)

MEER NIEUWS...

Babe-box

Xtra

COLUMNS