Autosport NL • Dutch Supercar Challenge

'Girl Power' met Priscilla Speelman: "Overwinning echt een beloning"

Uitgegeven door Peter Vader • 15 augustus 2016 09:55 • Print artikel

Priscilla Speelman manifesteerde zich uitstekend tijdens het afgelopen GAMMA Racing Day weekend. Op zaterdag won zij samen met teamgenoot Jan van der Kooi overtuigend de Supercar Challenge-race van de Sport divisie! Tijdens haar andere optredens in de superkart en met de Lotus op zondag, liet de techniek haar in de steek. Met haar optreden in de Superkarts en in de Supercar Challenge op zaterdag en zondag, was Priscilla Speelman een perfecte representant van ‘Girl Power’ tijdens het door 92.000 bezoekers bezochte evenement op het TT circuit Assen.

Podium Gamma Speelman en Van der Kooi winnen in Assen

Van tevoren had ze al kenbaar gemaakt dat het bij een eenmalig optreden in Assen zou blijven. Het racen met de snelle 250 cc Superkart, waarin ze in het verleden succesvol was, liep op het TT-circuit wat anders dan gehoopt. Het team van ‘Karting Paradise’ van Jan Cramer deed er alles aan, maar kon niet voorkomen dat de motor vastliep. Al na twee ronden gingen de gasschuiven niet goed open en dat resulteerde in een uitvalbeurt. Een teleurstelling, maar ‘That’s racing’. Veel tijd om te treuren was er niet en de knop ging om, want er stonden ook nog autoraces op haar programma.

Start Priscilla Speelman Jan van der Kooi Lotus aan kop

Priscilla Speelman vormde weer een rijdersduo met Jan van der Kooi, een samenwerking die het hele seizoen al goed gaat. Onder een stralend zonnetje kon Priscilla op zaterdagmiddag vanaf pole position vertrekken, waarmee het potentieel van de Lotus Exige maar weer eens bewezen werd. Ze wist na de start de BMW van Marcel van der Maat vakkundig achter zich te houden. Na de safety car-fase vanwege een crash van drie auto’s, wist zij zich in eerste instantie te handhaven op de eerste plaats, maar werd ze later vanwege het vermogensverschil toch voorbij gestreefd door de oranje BMW. Na de rijderswissel nam Jan van der Kooi het stuur over van de Lotus. Hij raakte eerst in een heftig gevecht gewikkeld met de blauwwitte BMW van Luuk van Loon en later met de Seat van Dennis Houweling. Jan van der Kooi wist van zich af te bijten en hij sleepte de overwinning binnen. Priscilla en Jan dus verdiend op het podium als winnaar met de Lotus!

De zondag race werd een deceptie. Priscilla Speelman vertrok vanaf de eerste startrij en pakte resoluut de leiding in de race. Na enige tijd werd ze voorbij gestoken door de Seat van Dennis de Borst. Ze bleef vechten voor haar tweede positie en er ontspon zich een fraai gevecht met de twee BMW ’s van Scheurs en Meijer. Smullen voor het publiek! Helaas was Priscilla daarna gedwongen om de pits op te zoeken. Er was een ‘plus kabel’ van de dynamo afgebroken waardoor verder racen onmogelijk werd. Het euvel werd snel gerepareerd door de Lotus-monteurs van Van der Kooi en het winnende duo van zaterdag kon de race weliswaar voortzetten, maar echt vooraan rijden was er niet meer bij. Het uitzicht op het podium kon niet worden verzilverd.

Prisiclla Speelman Lotus

Desondanks hadden Priscilla Speelman en haar teamgenoot Jan van der Kooi het zoet der overwinning mogen proeven: "Met de winst in Assen waren we super blij. We hadden dit seizoen al een paar keer het gevoel dat we een race zouden kunnen winnen, helaas hadden we toen telkens pech. Deze overwinning is echt een beloning voor het harde werken voor het team van Van der Kooi Racing!"

Priscilla Speelman wordt in haar raceactiviteiten ondersteund door MSS transport, DCB Energy, Logistic Force, ATL renting, Deba bedrijfswagens, De Kort trailerservice, Aleco Sport Vision, TB DAF en Deko Sign.

Priscilla en teamgenoot Jan van der Kooi kijken nu alweer met veel genoegen uit naar de volgende race op het circuit van Snetterton. Lotus onderweg in zijn thuisland Engeland, dat moet toch gaan lukken!

MEER NIEUWS...

Babe-box

Xtra

COLUMNS