DTM

Japans-Duitse coalitie: Eerste evenement DTM en Japans Super GT in 2015

Uitgegeven door Johan Vis • 28 januari 2014 16:19 • Print artikel

Afgelopen jaar was de eerste samenwerking tussen de DTM en het Japans Super GT-kampioenschap een feit. De organisaties van beide klassen stelden een gezamenlijk reglement op, dat in 2017 moet leiden tot wellicht een samenvoeging. Nu heeft het bestuur van zowel de DTM als Super GT aangekondigd om niet in 2017, maar volgend jaar al een gezamenlijk evenement te organiseren. Ook is er een contract getekend om in Noord-Amerika uit te gaan komen in het United SportsCar Championship, wat wordt geleid door de IMSA.

DTM SuperGT

“Het comité overweegt in 2015 het eerste DTM- en Super GT-evenement te houden tijdens één van de Aziatische races”, verklaarden beide partijen tijdens de afgelopen weekend verreden 24H van Daytona.

“De intense samenwerking tussen de klassen, organisaties en fabrikanten over drie verschillende continenten geeft ons een geweldig gevoel”, zegt Hans Werner Aufrecht, promoter van de DTM. “Het plan om voor het eerst samen te komen tijdens een race is een enorme stap voorwaarts, voor zowel ons als voor de fans.”

MEER NIEUWS...

Babe-box

Xtra

COLUMNS