Dakar

Dakar 2016: Argentijnse broederstrijd bij de quads, Kees Koolen weer in top 10

Uitgegeven door Marcel de Graaf • 9 januari 2016 22:08 • Print artikel

SALTA - De zevende etappe van de Dakar Rally bij de quads werd net als bij de motoren gestopt bij het begin van het tweede gedeelte van de Special Stage. De leider op dat moment in de wedstrijd was de Argentijn Lucas Bonetti, die op zijn Honda een voorsprong had van 29 seconden op zijn landgenoot Pablo Copetti, ook op een Honda. Als derde kwam de Boliviaan Walter Nosiglia over de finish.

Achter de top drie heeft zich een felle strijd voltrokken tussen de gebroeders Pastronelli. Hierbij wist de oudste van de twee Alejandro 48 seconden voorsprong extra te pakken op zijn 'broertje' Marcos en heeft in het algemeen klassement zijn voorsprong uitgebreid naar 3 minuten en 36 seconden.

De Nederlander Kees Koolen is bezig aan een uitstekende Dakar en heeft inmiddels zijn ritme gevonden. Hij behaalde ook vandaag weer een top 10 klassering. Hij reed zijn Honda naar een keurige achtste positie op slechts 3 minuut 59 van de winnaar. Bas Nijen Twilhaar blijft ook uitstekend presteren en reed de 19e positie.

Voor het algemeen klassement betekent dit dat de derde positie, achter de broertjes Pastronelli, wordt ingenomen door de Rus Sergei Karyakin op bijna acht minuten. Op de achtste plaats vinden we Kees Koolen terug en Nijen Twilhaar heeft nog steeds de stijgende lijn te pakken en staat als 17e genoteerd.

MEER NIEUWS...

Babe-box

Xtra

COLUMNS