Karting • Chrono

Sjors Peters goed bezig met derde en vijfde plek in Chrono Winter Cup: "De juiste snelheid"

Uitgegeven door Bas Kaligis • 12 februari 2020 01:52 • Print artikel

BERGHEM – Sjors Peters heeft zondag in Berghem op overduidelijke wijze laten zien dat hij veel progressie heeft geboekt. Tijdens de tweede ronde van de Chrono Winter Cup eindigde de twaalfjarige karter uit Den Dolder op de derde positie in de prefinale en op de vijfde plaats in de finale van de Rotax Max Junioren-klasse. Het was de bevestiging dat zijn hernieuwde benadering van zijn sport zijn effect heeft.

Sjors Peters

“Ik ben er op zich wel blij mee”, zei Sjors over zijn resultaat in de finale. Uit die reactie sprak een klein beetje teleurstelling en die was begrijpelijk. Want hoewel de vijfde plek bepaald een goed resultaat is in de supercompetitieve klasse die de Junioren-klasse is, wist de snelle Utrechter dat hij wellicht nog beter had gekund. In de prefinale was hij namelijk ijzersterk derde geworden.

Bovendien had hij een kwalificatie gereden waarin veel meer in had gezeten dan hij met zijn vierde plaats had laten zien. “Tijdens de kwalificatie had ik veel last van verkeer. Ik had wel een gat laten vallen voordat ik aan mijn snelle ronde begon, maar ik zat snel weer in het verkeer en kon er zo niet het beste uithalen. In ieder geval wist ik toen wel dat ik de juiste snelheid had om voorin te kunnen rijden.”

Dat bewees hij dan ook met zijn mooie derde plaats in de prefinale en de vijfde plaats in de finale. Het waren uitslagen die een stuk beter waren dan zijn resultaten van vorig jaar, toen hij in de Rotax Max Junioren-klasse debuteerde. Sjors kon die opvallende verbetering prima verklaren. “Ik ben wat rustiger geworden, ook naast de baan. Dat helpt me tijdens het rijden. Ik ga serieuzer met mijn sport om en let tijdens races beter op. Ik doe aan boksen voor mijn conditie. Ik ben gewoon meer gaan leven voor het karten.”

Die nieuwe aanpak in combinatie met zijn klinkende prestaties van zondag hebben voor een nieuw bewustzijn gezorgd bij de beloftevolle karter. Zijn ambities zijn dan ook een stuk groter geworden. “Ik wil komend seizoen in de top vijf van het Nederlands kampioenschap eindigen. Het gaat nu de goede kant op. Ik wil echt heel graag.”

Sjors Peters

Behalve het NK rijdt Sjors dit jaar ook het BMC- en het BNL-kampioenschap. “En misschien dat we een race van het EK meepikken. Ik wil zoveel mogelijk rijden. Hoe meer hoe beter. Daar leer je van.”

Zijn eerstvolgende race is de BNL Kick-Off op het circuit van Genk. Hij keek er al naar uit. “Ik vind het een fijne baan. Ik heb daar al heel veel getraind en het gaat goed. Er zijn dan wel veel Engelsen en Belgen bij, dus de concurrentie is er groot. Dat is alleen maar mooi. Ik heb er dan ook echt veel zin in!”

Sjors Peters wordt in zijn raceactiviteiten ondersteund door Peters Equipment, BS Forklifts en Boksschool Sedney.

 

MEER NIEUWS...

Babe-box

Xtra

COLUMNS