Karting • Chrono

Roy Geerts dicht bij titel na overwinning in Kerpen

Uitgegeven door Casper Bekking • 1 oktober 2010 09:00 • Print artikel

Afgelopen weekend heeft Roy Geerts in de DD2 de dagwinst behaald in de voorlaatste wedstrijd voor het Nederlands Kampioenschap van Chrono Karting. Op het circuit van Kerpen was het voor de rappe coureur vooral van belang om veel punten voor de titelstrijd te scoren. Van het team kreeg Geerts de opdracht mee om gecontroleerd te rijden en in elk geval in de top 5 te finishen, maar dat resulteerde in een strakke overwinning.


"Ik begreep de teamorder maar al te goed, maar van binnen wist ik dat ik wilde winnen", liet de Zanardi-coureur weten. "Ik had de snelheid en de ervaring om deze wedstrijd naar mijn hand te zetten, en dat heb ik wederom kunnen laten zien. Bij de start van de prefinale pakte ik direct de tweede plaats en de openingsfase heb ik gebruikt om mezelf goed te positioneren voor een aanval. Halfweg de race kon ik de leiding overnemen en een voorsprong opbouwen. Toen ik een voorsprong van zo'n vijf seconden had ben ik de wedstrijd gaan controleren en wat rustiger gaan rijden. Na vijftien minuten en twee ronden werd ik als winnaar afgevlagd, en was de pole position voor de finale een feit."

"Ook in de finale regende het, maar het gehele veld stond op slicks. Ik moest voorzichtig te werk gaan om te voorkomen dat ik van de baan zou gaan. Racen is onder deze omstandigheden niet eenvoudig, zeker niet met het hele veld in je nek. Ik heb na een solide start mijn voorsprong in deze race kunnen uitbouwen, totdat ik in de slotfase gepasseerd werd. Door mijn bandendruk kon ik geen aanval meer inzetten en heb ik de leider laten gaan. Ik eindigde als tweede, maar dat leverde me wel de dagwinst en 107 punten voor het NK op. Wederom een superresultaat! Ik ben hier erg blij mee, want de titel is nu binnen handbereik. Ik dank mijn team en de aanwezigen voor hun steun tijdens deze lastige wedstrijd."

MEER NIEUWS...

Babe-box

Xtra

COLUMNS