Karting • Chrono

Razendsnel Cieplik Racing viert successen tijdens vierde ronde NK van Chrono Karting in Kerpen

Uitgegeven door Bas Kaligis • 19 juni 2018 14:21 • Print artikel

KERPEN - Teammanager Michelle Cieplik kon haar geluk niet op. Tijdens de vierde ronde van het Nederlands kampioenschap Rotax Max op de kartbaan van Kerpen slaagden een aantal van haar rijders van Cieplik Racing erin podiumposities te pakken. Zo werd Senna van Walstijn winnaar bij de Rotax Max Senioren, routinier Jim Ringelberg won de finale in de DD2-klasse en Jens van der Heijden, die pas vijf maanden kart, werd heel knap zevende in de Minimax-klasse. Het leverde hem de titel Driver of the day op.

Cieplik Racing Parolin kart teambazin Michelle Cieplik

“Ik ben heel trots op mijn rijders”, zei Michelle (17) met een grote lach op haar gezicht. “Veel van onze rijders racen nog niet zo lang en dat Jens dan Driver of the day wordt, is er een mooie bevestiging van dat we op de juiste manier bezig zijn.” Dat is mede te danken aan de sfeer binnen het team, stelde de zeventienjarige Udense. “Die is echt goed. Zaterdagavond zijn we met zijn allen uit eten geweest, dat was echt heel gezellig. Iedereen voelt zich bij ons op zijn plek.”

Jens was verheugd dat hij zo snel in zijn nog prille loopbaan zich al in de top tien vestigde en bovendien Driver of the day werd. “Ik ben er heel blij mee”, zei hij opgetogen. “Tijdens de vorige race heb ik pech gehad, zat ik qua snelheid in de buurt van de top vijf. Ik rijd pas vijf maanden, dan is dit heel leuk.”

Om hem te motiveren, gaf teamgenoot Jim Ringelberg hem zijn beker voor de winst in de DD2-klasse. “Het is een soort motivatiebeker”, legde de 34-jarige karter uit. “Jens boekt veel progressie dit jaar en hij gaat nog veel progressie boeken. Hij is een jongen met wie je straks rekening gaat houden.”

Jim ringelberg wint namens Cieplik Racing

Zelf had hij opnieuw bewezen nog altijd tot de landelijke top te horen. Hij won zowel de prefinale als de finale in de DD2-categorie. “Ze noemen me opa, maar deze opa kan het nog steeds”, zei hij met een knipoog. Ringelberg racet nog steeds als een jonge god en is nog niets van zijn racing-skills kwijt. “Ik ben begin dit jaar bij Michelle gaan rijden om de jongens en Michelle vooruit te helpen. Dat het werkt, zie je aan de resultaten. Ik vind het leuk dat ik er mijn steentje aan kan bijdragen.”

En en passant dus races wint. Net zoals die andere topper van Cieplik Racing, Senna van Walstijn. Dat hij al jarenlang geldt als één van de grootste talenten van Nederland, bewees de veertienjarige karter uit Amsterdam ook afgelopen weekeinde weer. Hij won de finale op overtuigende wijze door met een voorsprong van een dikke seconde solo over de finish te komen.

Het was dan ook een tevreden Senna die zijn verhaal deed. “Ik merkte op een gegeven moment dat ik sneller was dan Niek (van de Mosselaar, met wie hij lang in de strijd om de koppositie was verwikkeld, red.) en toen reed ik ietsje van hem weg”, zei hij. “We hadden de goede afstelling gevonden, we waren erg snel dit weekend.”

Het was voor Senna de eerste keer dat hij het dagklassement won dit seizoen. “Ik had het echt niet verwacht. Maar je ziet dat ook een Parolin Kart echt goed kan gaan als je hem goed afstelt. Dat er vandaag zoveel mensen meededen (35, red.) en dat ik dan toch als eerste over de finish komen, dat is heel vet. De kart en de motor waren heel sterk, het enige wat ik moest doen was goed rijden. Dat heb ik gedaan.”

Alle rijders van het succesvolle kartteam maken steeds meer progressie en dat hopen ze door te zetten bij het volgende NK op Spa-Francorchamps.

Cieplik Racing wordt in haar raceactiviteiten ondersteund door: Verwijst Uden, Geerst van de Crommert Schilderwerken, Van Kessel Olie, Dönerix, combi-tech, driftking Uden, de Print shop Uden, Cal Control, Verkeersschool Nooijen, UBS Uden, Gevado schadeherstel, Paradijs Uden, Bovemij/Bovag autoverzekeringen en Vitex Druten.

MEER NIEUWS...

Babe-box

Xtra

COLUMNS