Karting • Chrono

Leroy Jagesar overtuigt bij rentree in kartsport: tweede met SP Tuning in Winter Cup! "Veel zin in seizoen!"

Uitgegeven door Bas Kaligis • 16 februari 2019 20:47 • Print artikel

BERGHEM – Hij was het plezier in zijn sport een beetje kwijtgeraakt, maar na een seizoen afwezigheid is karttalent Leroy Jagesar dit jaar terug van weggeweest. Dat hij nog altijd niets aan kwaliteit heeft ingeboet, bewees hij opnieuw tijdens de tweede en laatste ronde van de Winter Cup-competitie van Chrono Karting. De achttienjarige snelheidsduivel uit Middelburg werd knap tweede in de eindstand bij de Rotax Max Senioren. In de daguitslag werd hij derde. Maar het beste nieuws is dat de Nederlands- en Belgisch kampioen van 2016 de smaak weer te pakken heeft.

Leroy Jagesar met teambaas Stan Pex

“Ik ben hier heel blij mee”, sprak een opgetogen Leroy na afloop van de kletsnatte finale op Circuit Park Berghem. “De terugkeer was niet makkelijk en er zijn nog veel verbeterpunten, maar het gaat duidelijk de goede kant op. Mijn nieuwe Kart Republic-kart bevalt goed. En samen met Stan Pex (teameignaar van Leroy’s team SP Tuning, red.) is het een heel goede kart. Stan leert me heel veel op technisch vlak.”

Zoals het zo vaak gaat bij gestopte sportmannen, begint het op een gegeven moment weer te kriebelen. Leroy begon zijn sport steeds meer te missen en in december begon hij weer met trainen. Weldra kreeg de getalenteerde Zeeuw het gevoel in de kart terug. Qua conditie was hij sowieso al op peil. “Ik ben sinds ik ben gestopt altijd blijven fitnessen. Ik miste het rijden heel erg en kwam toevallig een keer bij Stan terecht. Zo is het balletje gaan rollen. Ik heb het heel erg naar mijn zin bij zijn team. Ik heb echt weer plezier in het karten.”

Voorheen stond hij als regenrijder bekend. Dat hij van die kwaliteit nog niets is verloren, toonde hij dit jaar op overtuigende wijze. Tijdens de eerste ronde van de Winter Cup in Kerpen werd hij in de regen derde, zondag snelde hij in Berghem naar hetzelfde resultaat. En er had eigenlijk nog meer ingezeten. Want tijdens de kwalificatie denderde hij doodleuk naar de poleposition. Daarna won hij de prefinale en die overwinning leverde hem de poleposition op voor de finale. Daarin ging het helaas jammerlijk mis. Er kwam water in zijn filter waardoor zijn kart begon te haperen. Leroy moest zijn koppositie afgeven en zakte terug naar de vierde plaats. “Ik heb daarna nog een inhaalactie op de nummer drie kunnen doen, meer zat er helaas niet in.”

Leroy Jagesar aan de leiding

Als derde kwam hij over de finish terwijl de overwinning, zonder technische problemen, een logischer uitslag had geleken. Leroy vond het jammer, maar was tegelijkertijd blij met zijn optreden op de Brabantse piste. “Ik had de bevestiging dat ik het nog kan wel even nodig. Dan is het mooi dat het rijden zo goed ging.” Bovendien was het weer even geleden dat hij in een automaat racete. In 2017 reed hij in de KZ2, een schakelklasse. “In de Rotax Max Senioren zijn bepaalde handelingen makkelijker dan in de KZ2, maar de rijders zitten allemaal heel dicht bij elkaar. Er rijden ook veel sterke rijders mee, dus makkelijk is het zeker niet.”

Zijn doel is om dit jaar oud en vertrouwd Nederlands kampioen te worden, zoals hij dat in 2016 bij de Junioren deed bijvoorbeeld. “En ik wil een goed resultaat behalen op de Rotax Max Grand Finals (het officieuze WK voor Rotax Max-rijders, red.)”, maakt hij van zijn ambities geen geheim. “Dat ik nu al heb laten zien wat ik kan, is wel goed. Het is leuk dat ik meteen meekan.”

Behalve het NK in de Rotax Max Senioren-klasse rijdt Leroy dit seizoen ook het BNL-kampioenschap. Dat doet hij niet bij de Senioren maar in de KZ2-klasse. “Stan maakt dat allemaal mogelijk. Het wordt niet makkelijk die twee klassen met elkaar te combineren, maar ik zie het als een mooie uitdaging. En ik denk dat die combinatie me sterker maakt in beide kampioenschappen. Ik heb echt heel veel zin in het seizoen. Ik ga er vol tegenaan!”

Leroy Jagesar wordt in zijn raceactiviteiten ondersteund door Autoservice Ram.

MEER NIEUWS...

Babe-box

Xtra

COLUMNS