Karting • Chrono

Kuijer Racing richt zich op de Rotax Max en IAME X30: "We staan echt voor het racen"

Uitgegeven door Bas Kaligis • 12 april 2019 00:01 • Print artikel

BREUKELEN – Net begonnen aan het derde seizoen is Kuijer Racing in zijn jonge bestaan uitgegroeid tot een begrip in de paddock van het Nederlandse karten. Het Breukelense team van Kees Kuijer en zijn zoon Christian doet dit seizoen met de rijders mee in zowel Rotax Max als IAME X30. In het nog vroege seizoen heeft de equipe al een klinkend succes met de overwinning van Roy Stolze bij de sterkbezette X30 Junioren.

Kuijer Racing Christian en Kees Kuijer

Begonnen met vijf rijders in 2017 is de equipe weer uitgebreid. Veel reclame heeft hij daarvoor zelf niet hoeven te maken. “Het gaat gewoon via mond-tot-mond-reclame”, zegt hij. Zijn rijder Kevin Lemmens is wel een echte steunpilaar van het team gebleken. “Hij is zo tevreden over ons dat hij ons Kuijer Racing overal aanbeveelt.” Dat is niet voor niets. De Utrechtse formatie staat bekend om zijn passie voor het racen, professionele begeleiding en zet die (ook) in voor rijders met net iets minder budget. Zo worden zij toch in staat op hoog niveau te karten en serieus met de ‘grote jongens’ mee te doen. Christian, zelf een rijder van naam en faam, speelt daar een belangrijke rol in. Hij begeleidt de rijders zowel op als naast de baan. “Omdat ik zelf zo lang heb gereden, kan ik de rijders heel goed uitleggen wat ze wel en niet moeten doen”, zegt hij.

Kees: “Ook rijders met weinig budget krijgen de maximale support van ons. We staan echt voor het racen. De rijders staan bij ons op één. Dat kan ook, want we hebben topklasse materiaal. Alles is nieuw.” Christian: “We vinden het heel belangrijk dat we ook de talentvolle rijders die wat minder budget naar voren helpen.” Girlpower bij Kuijer Racing. Buiten de jongens in het team, racen er ook een drietal dames bij Kuijer Racing en niet geheel onverdienstelijk.

Christian Kuijer

Dit seizoen is Kuijer Racing te vinden in maar liefst zes kampioenschappen. Dat zijn de KNAF Cup, het Benelux-kampioenschap en het WK in Le Mans in de IAME X30. De Rotax Max-rijders van het team doen mee aan het Nederlands kampioenschap tweetakt van Chrono, het BNL-kampioenschap en de International Trophy in Le Mans.

Kees erkent dat het dit seizoen soms lastig is al die kampioenschappen af te gaan omdat in vier gevallen Nederlandse IAME- en Rotax-evenementen samenvallen. “Daardoor moeten we alles in tweevoud hebben. Zo was Christian onlangs in Genk en Berghem bij de eerste twee ronden van het NK Rotax Max en was ik bij de KNAF Cup en de GK4. Christian had de vrachtwagen meegenomen en ik ben met een volle sprinterbus naar Mariembourg gereden.”

Hoewel ze hun rijders nog steeds de maximale support kunnen geven, vindt hij de twee kampioenschappen in hetzelfde weekeinde niet ideaal, geeft hij aan. “Het stelt teams voor problemen. Het logistiek verantwoord houden, is bijna niet te doen. Zo worden teams op den duur gedwongen een keuze te maken voor een bepaalde klasse.” Christian: “Mensen kiezen voor ons en dan moeten we in een weekend op twee plekken zijn. Gelukkig gaat het ons goed af.”

Bij al die kampioenschappen staan discipline en presteren voorop. Daarom wordt bij Kuijer Racing ook maximale inzet verwacht. En die wordt ook geleverd. Kees: “We mogen echt niet klagen. De resultaten zijn mooi. Dat is het belangrijkste. Iedere rijder moet bij ons in staat zijn op zijn eigen top te presteren. En dat lukt. Dat maakt ons werk mooi en dankbaar.”

Kuijer Racing

Wil je ook eens testen in een Rotax Max of IAME X30 of heb je interesse om in de kartsport te stappen. Kuijer Racing wil je graag verder helpen. Ook is het team bij alle races en heeft veel onderdelen van OTK op voorraad. Rijders die geïnteresseerd zijn naar de mogelijkheden om te racen bij Kuijer Racing kunnen contact opnemen via 06-14442795.

MEER NIEUWS...

Babe-box

Xtra

COLUMNS