Karting • Chrono

Karttopper Sacha van ’t Pad Bosch bewijst zijn rijders-skills met een klinkende zege in NK Mini Junioren van Chrono Karting

Uitgegeven door Bas Kaligis • 10 juli 2019 08:37 • Print artikel

VENRAY – Om wedstrijdritme te behouden, deed Sacha van ’t Pad Bosch afgelopen weekeinde voor één keer mee aan het Nederlands kampioenschap Mini Junioren, en dat bleef niet zonder succes. Dat de negenjarige karter uit Nijkerk in een groot deelnemersveld moest strijden tegen rijders die hij niet of nauwelijks kende, deerde hem ogenschijnlijk niet. Hij denderde overtuigend naar de eerste plaats in alle drie de races. Het leverde hem de eerste plaats in het dagklassement op en een paar zeer fraaie bekers, waarvan er één bijna net zo groot was als hij. Bovendien wordt er bij het NK Mini Junioren van Chrono Karting met gelijkwaardig materiaal gereden met door de organisatie verstrekte motoren via een loterij. Dus het kwam nu echt op rijden aan en niet van het hebben van een 'bommetje' omdat alle karters in deze klassen met dezelfde spullen racen. Zo bewees Sacha eens te meer zijn rijderskills.

winnaar NK karting Sacha van t Pad Bosch de beker is grote dan de rijder

“Ik heb alles gewonnen. Ik vind dat van mezelf wel goed”, zei Sacha nadat hij zijn bekers had overgedragen aan zijn ouders. “Ik had nog nooit bij de Mini Junioren gereden. Er deden heel sterke rijders mee. Het was echt moeilijk om te winnen. Maar ik was toch niet zenuwachtig. Ik wachtte gewoon af wat er zou gaan gebeuren. Dit ik nu weer gewonnen heb, geeft me nog meer zelfvertrouwen.”

Voor Sacha was het al zijn tweede overwinning in een week tijd. De zondag ervoor had hij in Spa in de Mini Parilla-klasse ook al overtuigend de derde ronde gewonnen van het zeer sterk bezette IAME Series Benelux-kampioenschap. Zijn overwinning in Venray betekende bovendien al zijn vierde van het seizoen. Daarnaast pakte hij drie tweede plaatsen en twee derde plaatsen. Dat hij nu in twee opeenvolgende weekeindes in twee totaal verschillende klassen (andere motoren) de beste was, zei genoeg over zijn talent.

Zelf moest Sacha even nadenken over het hoe en waarom van zijn eclatante zegereeks. Daarna kon hij toch wat benoemen: “Ik heb een heel goede trainer, ik heb goede spullen en ik denk dat ik zelf ook wel goed gereden heb. Ook heb ik heel veel geleerd in Italië (waar hij onlangs aan het internationale kampioenschap WSK meedeed, red.) en ook vorige week in Spa.”

Hoewel dus vaak wint, wordt het voor Sacha nooit saai. “Ik geniet tijdens de wedstrijden van het racen en ook van sterke tegenstanders. Van hen kun je veel leren. En ik vind het altijd leuk een mooie beker te krijgen. Iedereen in het team is dan erg blij en ik ook!”

Zondag kreeg hij onder andere een enorme wisselbeker voor de dagwinst bij de Mini Junioren. Sacha nam hem glunderend in ontvangst. “Dit is de grootste die ik ooit heb gewonnen.” Het was voor de jonge Gelderlander loon naar werken, want gemakkelijk waren de races in Venray niet geweest, zei hij. “Ik had echt heel goede tegenstanders. En de baan is heel technisch. Het was leuk dat iedereen met dezelfde motoren reed. Voor de race krijg je via een loting je motor. Dat is eerlijk, nu hebben alle rijders hetzelfde materiaal.”

Sacha van t Pad Bosch aan de leiding

Toch was het een baan die hem lag, getuige ook zijn winst in het GK4-kampioenschap, eerder dit seizoen. “Ik rijd op zich wel graag op technische banen. Ik weet vaak hoe ik de bocht moet pakken. En anders vertelt mijn trainer hoe ik het moet doen.”

Eén conclusie lag voor de hand, toen hem gevraagd werd naar zijn seizoen tot dusver. “Het is mijn beste seizoen tot nu toe. In Nederland win ik nu alles. Dat is heel fijn en dat geeft me heel veel zelfvertrouwen. Dat is belangrijk voor de volgende races!”

Sacha van ’t Pad Bosch bedankt Bas Harting, Vincent Slijkoord voor de ondersteuning. Verder bedankt hij zijn vader en moeder, zijn personal trainer Ronald Kraaijenbrink en al zijn sponsoren die het mogelijk maken dat hij zijn sport kan beoefenen.

MEER NIEUWS...

Babe-box

Xtra

COLUMNS