Karting • Chrono

Jesse Smeets heeft met nieuwe team van Joey Hanssen al zijn eerste zege te pakken: "Een superstart!"

Uitgegeven door Bas Kaligis • 15 januari 2020 04:04 • Print artikel

KERPEN – Een nieuw team is altijd even wennen, maar dat karter Jesse Smeets op zijn plek is bij Hanssen Motorsport bewees de twintigjarige Gravenaar zondag in Kerpen op overtuigende wijze. Tijdens de eerste ronde van de Chrono Winter Cup denderde hij in de uiterste competitieve koningsklasse KZ2 zowel in de prefinale als de finale naar de overwinning. Dat noem je nog eens een klinkende start van het nieuwe seizoen! "Een superstart!", zei Jesse.

CRG Jesse Smeets Kerpen Hanssen motorsport

De Winter Cup geldt officieel als een voorbereiding op het nieuwe seizoen, dan was deze raketstart wel lekker voor Jesse. Winst in beide races en daarmee de bevestiging dat hij met het nieuwe team van Joey Hanssen op de goede weg is. “We wilden ervoor zorgen dat we er meteen vooraan bijzaten. Dat ging meteen goed. Het betekent dat ik de goede keuze heb gemaakt.”

De nieuwe samenwerking tussen Jesse en Joey was min of meer logisch. “Joey en ik zijn al best lang goede vrienden. Ik heb acht mooie jaren gehad bij OW Karting, heb heel veel te danken aan het team. Nu was het tijd voor iets nieuws”, verklaarde Jesse zijn overstap. “Wat is er nou beter dan begeleid worden door de rijder, die de laatste drie jaar Nederlands kampioen is geworden in de KZ2-klasse?”

Om in Kerpen meteen goed voor de dag te kunnen komen, trainde en testte het duo de hele winter. Dat de talentvolle Brabander op het Duitse circuit meteen naar de overwinning zou denderen, had hij wel gehoopt, maar niet verwacht. “Meteen winnen is altijd mooi en dat ik veel van Joey kan leren, is nu al gebleken. Hij heeft zoveel ervaring en de samenwerking gaat heel goed. Joey heeft meer ervaring dan ik en dat op een hoger niveau.” Wat hij dan zoal kan leren van de meervoudig Nederlands kampioen? “Omgaan met banden en races indelen.”

Jesse Smeets met zijn trouwe fans

Met de racewinst in de prefinale en de finale op zak is het eerstvolgende doel het winnen van de Winter Cup, die over twee rondes wordt verreden. De volgende ronde wordt komende maand op zijn thuisbaan in Berghem gehouden. Mocht hij er in slagen de wintertitel te pakken, dan weet Jesse dat hij op de goede weg is voor zijn ultieme doel voor 2020: Nederlands kampioen worden in de koningsklasse van het vaderlandse karten.

Vorig jaar werd hij vijfde in de eindstand, achter, jawel, kampioen Joey. Komend seizoen hoopt hij aan de hand van de titelhouder, die na het afgelopen seizoen stopte als actief rijder, dan ook een grote stap voorwaarts te kunnen maken. Wat Joey betreft, heeft Jesse het in zich. “Hij zal gedurende het seizoen steeds beter worden. We hebben in de afgelopen drie, vier weken al grote stappen gezet”, zei hij. “En ik wist al wat-ie kon. Ik heb zelf tegen hem geracet. Nu moet ik ervoor zorgen dat ik het beste in hem naar boven haal.”

Joey heeft plek voor nog drie rijders. “En komend seizoen ga ik nog materiaal regelen voor drie andere rijders. Ook help ik ze op de baan.” Slaagt Joey erin met Jesse te scoren, dan zal de reputatie van zijn team alleen maar groter worden. Gezien de kwaliteiten van Jesse en de kennis en kunde van Joey gaat dat scenario nog wel eens meer mooie prestaties opleveren. En dat vonden beiden uiteraard een fijne constatering...

Jesse Smeets wordt in zijn raceactiviteiten ondersteund door Hanssen Motorsport, Stone Base, Herbert Sas Transport, Maretti Lighting en Bostik.

MEER NIEUWS...

Babe-box

Xtra

COLUMNS