Karting • Chrono

Driver of the Day Dani van Dijk verrast zichzelf met schitterend podium op de Landsard

Uitgegeven door Bas Kaligis • 3 september 2015 14:43 • Print artikel

EINDHOVEN - Na een wat minder succesvolle periode was Dani van Dijk zondag terug waar hij hoorde: op het podium in de MicroMax-klasse. De elfjarige karter uit Diemen snelde in Eindhoven tijdens de zesde ronde van het NK Rotax Max overtuigend naar drie derde plaatsen. Als bonus kreeg de snelle coureur van Redeker Motorsports de prijs 'Driver of the Day'. Zijn goede prestaties waren dus wel opgevallen...

Dani van Dijk podium en Driver of the Day

“Ik ben hier natuurlijk erg blij mee”, glunderde Van Dijk. Hij had een paar races in een dipje gezeten, maar opgeven komt niet in zijn woordenboek voor en zo werd Dani beloond voor zijn doorzetten. Niettemin was hij kritisch op zichzelf. “In de kwalificatie reed ik de tiende tijd. Dat was niet zo goed, vond ik; ik had er meer van verwacht. Tijdens de trainingen ging ik heel goed.”

Maar de lichte teleurstelling over het kwalificatieresultaat was vlug verdwenen, want in de eerste race eindigde Dani met de derde plaats knap in de top. “Daar was ik natuurlijk erg blij mee. Ik had het ook niet verwacht omdat ik van de tiende plek moest starten.” Hoe dan ook, voor Dani bleek het de opmaat naar een uitstekend weekeinde op de Landsard. Want ook in race twee was er met zijn tweede derde plek van het weekeinde opnieuw een podiumplaats voor de snelle rijder uit Noord-Holland. Dani: “Ik heb zelfs heel even eerste gelegen, kort na de start, daarna viel ik jammer genoeg terug naar P3 en op die plaats ben ik ook geëindigd.”

En op die zo mooie plaats eindigde de snelle karter dus ook in de derde en laatste race. Al had hij er wel wat meer voor moeten knokken. “De afstelling van de kart was niet helemaal goed”, legde hij uit. “We hadden er wat aan veranderd en daardoor was die net iets minder snel geworden, jammer genoeg. Maar goed, je probeert wat.”

Dani van Dijk

Na de start lag hij een tijd lang op de vijfde plaats. Maar aan het eind van de race raakten de nummer drie en vier met elkaar in de clinch, zij spinden van de baan en jawel: daar was de derde derde plaats voor Dani! “Het was een spannend en leuk weekend.”

Dat sprak voor zich, want hij had zijn oude vorm van het begin van het seizoen teruggevonden. Toen pakte hij zelfs een manchewinst in Berghem en daarna ook één in Kerpen. “Waarom het daarna wat minder ging, weet ik niet”, zocht Dani naar een verklaring. “Ik weet dat ik snel ben. Nu ben ik weer blij.”

Tijdens de volgende ONK-ronde, die in Berghem wordt gehouden, dan maar weer eens winnen? Dani: “Dat hoop ik wel!”

 

MEER NIEUWS...

Babe-box

Xtra

COLUMNS