Karting • Chrono

De Feyter versterkt zich voor 2011 met Ringelberg, De Visser en Kooyman

Uitgegeven door Casper Bekking • 9 november 2010 16:24

De Feyter Karting uit Antwerpen zal in 2011 weer met een ijzersterke equipe aan de start in de diverse nationale en internationale kampioenschappen. Voor het nieuwe seizoen heeft het Belgische team reeds drie nieuwe aanwinsten binnen. In de DD2 komen Jim Ringelberg en Leon de Visser het team versterken en hopelijk zorgen voor mooie successen. Bij de Rotax Max Junioren komt Finn Kooijman in actie voor het team van De Feyter.

Jim Ringelberg en Leon de Visser bij DFK

"We zijn zeer blij dat een ervaren jongen als Jim voor ons team heeft gekozen", begon teambaas Tim de Feyter tegenover RaceXpress.nl. "In de DD2 hebben we al bewezen dat we snel kunnen zijn. Jim is een gedreven jongen en dat ligt ons wel. Ook Leon de Visser komt voor ons in actie. Jim neemt hem onder zijn hoede. Zo kunnen we samen werken aan goede resultaten. Ik ben nu druk bezig om de karts klaar te maken om nog voor de winter enkele tests te kunnen uitvoeren. De motoren maak ik in de winter klaar zodat we een mooi pakket hebben om voor de hoofdprijzen te kunnen strijden. Zo kom je tot een mooi resultaat dat hebben we in het verleden al bewezen. We gaan onze uiterste beste doen."

Ook Leon de Visser volgt zijn oude teambaas Ringelberg naar De Feyter Karting. "Leon gaat de VAS rijden en ik ga hem begeleiden. Ik denk dat hij weleens hoge ogen kan gooien. Het is een rijder om rekening mee te houden", legde Jim Ringelberg uit tegenover RaceXpress.nl.

"Ik vind De Feyter Karting een superteam en dat hebben ze natuurlijk al bewezen met hun kampioenschappen zowel nationaal als Internationaal. Verder is er een goede sfeer en ik kan goed overweg met Tim. Ook het nieuwe materiaal is top. Ik heb die nieuwe Gillard getest en die is wel erg goed. Ik wil dit jaar de Rotax Max EK´s racen, maar ik kom nog iets budget tekort."

"Verder wil ik hierbij graag ook Robbert-Jan, Emiel en Daniël bedanken, waarmee ik de afgelopen jaren R-Kart Performance met plezier heb samen gewerkt", besluit Ringelberg.


Finn Kooyman is één van de aanstormende talenten in Nederland. Hij gaat uitkomen in de Rotax Max Junioren voor het DFK-team uit Antwerpen. Hij wordt onder meer geholpen door oud Europees kampioen Formula A; Nick de Bruijn, die samenwerkt met De Feyter: "Finn Kooyman is voor ons geen onbekende: we kennen zijn kwaliteiten. We maken voor Finn al enkele jaren de motoren en hebben al een prachtige samenwerking die we nu ook met de Gillard-chassis kunnen verder zetten. Het is het eerste jaar dat Finn in de Rotax Max Junior-klasse gaat deelnemen maar de verschillende tests hebben al uitgewezen dat de snelheid er heel goed in zit. De Familie Kooyman weet hoe wij willen werken en geeft ons het volledige vertrouwen om samen voor goede resultaten te willen gaan", besluit Tim de Feyter.

Bekijk HIER de onlangs vernieuwde website van De Feyter Karting

 

MEER NIEUWS...

Babe-box

Xtra

COLUMNS