Karting • Chrono

Dani van Dijk toont snelheid en pakt veel punten in NK: "Zoveel mogelijk bekers pakken"

Uitgegeven door Bas Kaligis • 26 maart 2017 13:48 • Print artikel

KERPEN – Het nieuwe seizoen is voor karter Dani van Dijk op een uitstekende manier begonnen. De dertienjarige rijder uit Diemen werd tijdens de eerste ronde van het Nederlands kampioenschap in de Minimax-klasse vijfde en pakte zo veel punten om zijn ambities voor dit seizoen gestalte te geven: een podiumplaats in het eindklassement.

Dani van Dijk

Na afloop van de races op de Duitse baan was het een tevreden Dani die zijn relaas deed. Natuurlijk had er in de derde race meer in gezeten, want daarin had hij moeten uitwijken voor een flinke crash waardoor hij zich uiteindelijk tevreden moest stellen met de dertiende plaats. Maar de tweede en vijfde plaats in de eerste en tweede race vertelden hem dat het met zijn vorm en snelheid wel goed zit.

Het sterkte zijn zelfvertrouwen. “Dit is mijn tweede jaar in de Minimax, dus ik heb ervaring. Ik wil zoveel mogelijk bekers pakken dit seizoen”, zei de rijder van het Redeker Kartteam onomwonden. Om dat doel te bereiken, heeft hij alles over voor zijn sport.

Het moet hem helpen in de loop van het seizoen een vaste podiumklant te worden. Dat dat erin zit, bewees Dani meteen tijdens de eerste race in Kerpen die in natte omstandigheden werd verreden. De sympathieke Noord-Hollander toonde zijn talent. Hij moest als vijfde starten en denderde kort na de start al naar de derde plek. “Daarna heb ik vijf rondjes op die positie gereden. Ik reed naar de eerste plek, had meteen de snelheid, maar later haalde Donny (Hoedt, red.) me in. Helaas was ik net niet snel genoeg om hem in te halen en ben toen als tweede gefinisht.”

Tijdens de tweede race kwam hij kort na de start op de derde plaats te rijden, een positie die hij lange tijd vasthield. Dani: “Maar in rondje tien maakte ik jammer genoeg een remfoutje op een deel van de baan dat nog nat was en gleed weg. Ik was zo gefocust op degene voor me, wilde zo laat mogelijk remmen en remde daardoor op een nat stuk. Twee jongens kwamen me voorbij en heb toen op de vijfde plek de race uitgereden.” Niettemin nog altijd een keurig resultaat en goed voor de nodige punten.

Tijdens de derde race was Dani vast van plan om zich opnieuw te melden in de strijd om de podiumplaatsen. Normaal gesproken zou hem dat waarschijnlijk ook gelukt zijn, ware het niet dat voor hem een flinke crash gebeurde. Hij moest uitwijken om een botsing te voorkomen, kwam daarbij in het grind terecht en moest vervolgens vanaf de 21ste plaats aan een inhaalrace beginnen.

Dani van Dijk in goed gezelschap


Daarin bewees Dani dat hij niet alleen snel is, en over een knokkersmentaliteit beschikt, maar dat hij ook weet hoe hij moet inhalen. De één na de ander moest in hem zijn meerdere erkennen en zo vocht hij zich terug naar voren. Toen de finishvlag was gevallen, stond P13 achter zijn naam. Natuurlijk was dat niet de uitslag waarop hij had gehoopt, maar gezien het feit dat hij vanaf de 21ste plek was gekomen, was het een knap resultaat. “Toch vind ik het moeilijk daar van te genieten omdat ik weet dat de uitslag normaal gesproken veel beter had kunnen zijn”, toonde hij zijn topsportmentaliteit. Niettemin had hij de nodige punten vergaard voor het kampioenschap. Punten die aan het eind van het seizoen o zo belangrijk kunnen zijn. En gezien de snelheid die hij in Duitsland toonde zal hij bij de tweede NK-ronde normaal gesproken ook weer vooraan meedoen!

Dani van Dijk bedankt zijn trainer Pierre Redeker, iedereen van het Redeker Kartteam en natuurlijk zijn vader en moeder. Dani wordt gesponsord door IJssalon IJspret.

Bezoek een de website van Dani van Dijk

 

MEER NIEUWS...

Babe-box

Xtra

COLUMNS