Karting • Chrono

Dani van Dijk gehuldigd bij NK Chrono en genomineerd voor verkiezing van Diemens sporttalent

Uitgegeven door Bas Kaligis • 19 januari 2018 18:46 • Print artikel

DIEMEN – Met een fraaie derde plaats in de eindstand van de Minimax-klasse sloot karter Dani van Dijk afgelopen seizoen het Nederlands kampioenschap af. De dertienjarige karter uit Diemen werd daarvoor afgelopen zaterdag in Lelystad gehuldigd door NK-organisator Chrono Karting. En passant blikte Dani vooruit op het aankomende seizoen waarin hij overstapt naar de Junioren.

Dani van Dijk

Met zijn derde plaats in de eindstand van de Minimax had Dani laten zien dat hij bij de beste rijders van Nederland hoort. Het leverde hem een nominatie op voor de verkiezing van Diemens sporttalent van het jaar waarvan zondag de uitslag bekend wordt. Toch was de talentvolle jongeling niet helemaal tevreden met die klassering als derde in het NK. “Aan het begin van het seizoen had ik een aantal races kunnen winnen, maar door een paar foutjes werd ik in die races tweede en derde”, toonde hij zich zelfkritisch. “Ik had dus nog hoger kunnen eindigen in het NK, maar om op het podium te staan bij de NK-uitreiking is toch super!"

Zijn voornemen voor 2018 is die foutjes niet meer maken. Hij is voor komend seizoen overgestapt naar de sterk bezette Junioren-klasse. Aan zijn voorbereiding zal het in ieder geval niet liggen. Dani heeft al vele malen zijn nieuwe kart getest en doet bovendien volop aan fitness en krachttraining. “De kart die ik bij de Junioren gebruik, is zwaarder dan een Minimax-kart. Ik heb er een betere conditie voor nodig en vooral een sterkere nek”, legt hij uit. “Ik doe nu dan ook nog meer voor het karten.”

Toen hij voor het eerst in zo’n Junior-kart stapte was hij verbaasd over de kracht en de snelheid ervan. “Die eerste keer was het sturen nog best zwaar. Maar na twee trainingen was ik er al aan gewend.” Hij genoot van het rijden. “Hoe sneller een kart gaat, hoe liever ik het heb.”

Door het vele testwerk blikt Dani, die bij het topteam van Pierre Redeker blijft rijden, met vertrouwen vooruit op het aanstaande seizoen. “De kart ligt me, heb er veel vertrouwen in. Tijdens de laatste BNL-race in Genk in oktober reed ik tijdens de kwalificatie de eerste tijd. Toen kreeg ik al de bevestiging dat ik het in het NK goed zou moeten kunnen doen. Ik verwacht dan ook een goed seizoen, hoop op een plaats in de top drie.”

Dani van Dijk derde bij NK

Bovendien wil de sympathieke Noord-Hollander ook maar wat graag in die nieuwe snelle kart rijden. “Nadat ik in de BNL bij de junioren had meegedaan, moest ik voor het NK nog in de Minimax rijden. Toen dacht ik wauw, wat gaat die sloom.”

Dani, die de afgelopen twee seizoen in de Minimax-klasse uitkwam, kijkt reikhalzend uit naar zijn debuut bij de Junioren. Er wacht hem een mooie nieuwe uitdaging. “Als je overstapt, wil je je graag extra bewijzen”, zegt hij. “Het zou heel vet zijn als je nieuweling meteen aan de top kunt meedoen.” Eén ding heeft hij zich goed ingeprent. Komend seizoen zal hij op de baan sneller zijn concurrenten inhalen. “Afgelopen seizoen wachtte ik soms wat te lang. Ik wil me graag nog meer van voren laten zien. Ik heb dus heel veel zin in het nieuwe seizoen!”

Dani van Dijk bedankt Pierre Redeker voor de goede spullen en de ondersteuning, zijn vader voor het sleutelen, zijn moeder, broer en opa voor de steun en het Comenius College in Hilversum voor de mogelijkheid die hij er krijgt om zijn sport optimaal met school te kunnen combineren.

Dani van Dijk wordt in zijn raceactiviteiten ondersteund door IJssalon IJspret, Textposters.com en Limoshare.biz.

 

MEER NIEUWS...

Babe-box

Xtra

COLUMNS